07 / 05 / 2024

2017 deprem zarar gören konut

2017 deprem zarar gören konut

Muğla, Çanakkale, Adıyaman ve Manisa'da meydana gelen depremlerde 3 bin 195 yapıda ağır, 2 bin 890 yapıda ise orta ve hafif düzeyde hasar tespit edildi.

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

Deprem dalgaları bu yapılara daha çok zarar verir! Aman dikkat!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, X sosyal medya hesabından, deprem etkisi ile ilgili açıklama yaptı ve "Deprem dalgaları sıvı zeminde daha çok zaman geçirir ve yapıya daha fazla zarar verir" dedi. Peki vatandaşlar deprem etkisi için neler söylüyor? İşte o yorumlar...

MEB, deprem bölgesinde 22 bin derslik inşa edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman, deprem sonrası zarar gören 12 bin 119 derslik sayısının, ek olarak yaklaşık 10 bin derslik daha inşa edilerek toplamda 22 bin derslik ile değiştirileceğini belirtti. Bu büyük projenin toplam maliyetinin 62,5 milyar gibi önemli bi

İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

Geçen hafta yaşanan deprem felaketlerinin ardından toplumun her kesimi ve iş dünyası el birliğiyle imkanlarını depremden zarar görenler için seferber ederken, İş Bankası da bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik geniş kapsamlı afet yardım paketini açıkladı.

Herkesi ilgilendiriyor! Deprem bağışını fırsat bilen dolandırıcılık amaçlı siteler belli oldu!

Türkiye'nin birçok yerinden depremzedeler için yardım eli uzansa da bunu fırsat bilen dolandırıcılar nedeniyle depremzedelere zarar veriliyor. Peki deprem bağışını fırsat bilen dolandırıcılık amaçlı siteler hangileri? İşte detaylar…

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Endonezya'da 415 yapı zarar gördü!

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene bölgesinde dün yaşanan deprem sonucunda 415 yapının zarar gördüğü kaydedilerek, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Yapılara zarar veren malzeme kullanımı ve yapım hatalarıdır!

İstanbul tarihi boyunca çok sayıda deprem yaşamış olup, büyük hasarlar meydana gelmiş ve can kaybı yaşanmıştır. Fakat, “Örme Sütun”, “Dikilitaş” ve Çemberlitaş bin beş yüz yılı aşkın zaman geçmesine rağmen halen ayakta. Anlaşılan insanlara ve yapılara zarar veren deprem değil" dedi.

İzmirli ev sahiplerinin deprem fırsatçılığı!

İzmir yaşanan deprem sonrası 15 bin İzmirli evsiz kaldı. Depremde zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için tüm Türkiye seferber olurken İzmir'de bazı ev sahipleri depremi fırsat bilip kiralarına yüzde 100 zam yaptı.

Deprem sonrası asansörlerin denetlenmesi şart!

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8’lik deprem sırasında binalar dışında zarar gören ve çoğu zaman akıllara gelmeyen asansörlerin unutulmaması gerekiyor. Asansörlerin hem deprem öncesinde hem de deprem sonrasında periyodik olarak denetlenmesi şart.

Doğru malzeme seçimi binalarda deprem zararını azaltıyor!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "Bir bina depremde, toplam ağırlığının yaklaşık yüzde 40’ı kadar bir yatay deprem yüküne maruz kalır. Bu binayı daha hafif malzemelerle inşa ederek 700 ton ağırlığında yaparsanız, deprem yükünü 280 ton’a kadar düşürmüş olursunuz" dedi...

2017 deprem zarar gören konut Haberi

2017 deprem zarar gören konut

Muğla, Çanakkale, Adıyaman ve Manisa'da bu yıl yaşanan depremlerde 3 bin 195 yapıda ağır, 2 bin 890 yapıda orta ve hafif düzeyde hasar meydana geldi.


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Muğla'da 6,5 ve Ege Denizi'nde 6,2 büyüklüğündeki depremler en şiddetli sarsıntılar olarak kaydedilirken, en büyük yıkım da Çanakkale ve Adıyaman'da gerçekleşti.


Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,5 şiddetindeki yaklaşık 11 saniye süren depremin ardından, büyüklükleri 1,8 ile 5,0 arasında değişen toplam 3 bin 96 artçı sarsıntı kaydedildi. Muğla, İzmir, Aydın ve çevre ilçelerde herhangi can kaybı yaşanmazken, Yunanistan'ın Kos Adası'nda 2 kişi hayatını kaybetti.


Depremden 363 kişi etkilenirken, Bodrum'daki yapılardan 120'sinde ağır, 48'inde orta, 182'sinde hafif hasar oluştu, 8 bina ise yıkıldı. Muğla'nın Datça ilçesinde...