20 / 05 / 2024

2017 Gayrimenkul Öngörüleri

2017 Gayrimenkul Öngörüleri

Gayrimenkul Türkiye (GMTR) Dergisi ve Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) ortaklaşa düzenlediği, “2017 Gayrimenkul Sektörü Öngörüleri” yuvarlak masa toplantısına, PWC Türkiye ev sahipliği yaptı.

Üngör Gayrimenkul Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üngör Gayrimenkul Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Ergül tarafından kuruldu.

Kardeş Pozitif Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kardeş Pozitif Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Pendik'te 350 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kırca ve Kamuran Özlem Düngünses ortaklığında kuruldu.

Unio Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Unio Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Güngören'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Aziz ve Ubulhaşim Abide ortaklığında kuruldu.

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Kıngdom Kıng Franchısıng Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Kıngdom Kıng Franchısıng Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Şişli'de Fatma Özkan tarafından kuruldu.

Kıngdom Kıng Franchısıng Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Kıngdom Kıng Franchısıng Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Şişli'de Fatma Özkan tarafından kuruldu.

Ünlüler gayrimenkul yatırımından vazgeçmiyor!

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Özgür Aras bugünkü köşe yazısında  gayrimenkul yatırımı yapan ünlüleri kaleme aldı...

Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin düzenlediği ‘6. TSPB Altın Boğa Ödül’leri kapsamında Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri ve piyasa değeri lideri oldu. 

Gayrimenkul değerlemesinde algoritma yenilendi!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom, büyük veri analizi ve makine öğrenimmetotlarını kullanarak bütün Türkiye için gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sağlıyor. 

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Ukrayna'da yapı malzemelerindeki artış gayrimenkul sektörünü etkileyecek!

Ukrayna'da yakın zaman içerisinde metal fiyatlarının yüzde 5-7 oranında artması bekleniyor. Bu oranın artmasıyla gayrimenkul sektörünün etkileneceği öngörülüyor. 

2021'de gayrimenkul sektöründe neler olacak?

Sektör temsilcileri gayrimenkul sektörü için 2021 öngörülerini açıkladı. Peki gayrimenkul sektörünü 2021'de neler bekliyor? İşte konut üreticilerinin ve sektör temsilcilerinin görüşleri..

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

2017 Gayrimenkul Öngörüleri Haberi

2017 Gayrimenkul Öngörüleri

Gayrimenkul Türkiye (GMTR) Dergisi ve Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) ortaklaşa düzenlediği,  “2017 Gayrimenkul Sektörü Öngörüleri” yuvarlak masa toplantısına, PWC Türkiye ev sahipliği yaptı. Sektörün önemli isimlerinin öngörülerini paylaştığı toplantıda, ülkemizin içinden geçtiği zor siyasi ve ekonomik koşulların kendi içinde fırsatlar barındırdığı ve sektörün ev ödevlerini yapması için doğru zamanlama olduğu konuşuldu.  


Toplantıyı yöneten PWC Gayrimenkul Sektörü Ülke Lideri Ersun Bayraktaroğlu;  konuşmacılara nasıl bir 2017 yılı beklediklerini sorarak toplantıyı açtı. Değerleme, geliştirme, hukuk, pazarlama gibi farklı alanlardan önemli konuşmacılar fikir alış verişinde bulundu ve yeni döneme dair öneriler sundu.


Ekonomiye ve sektöre güvenin tesisi, gelir eşitsizliğinin yarattığı baskı, gayrimenkulde yeni finansman araçları, yeni kuşağın gayrimenkul beklentileri, kentsel dönüşümde yeni düzenleme, göçmenlerin konut sorunun çözülmesi, sektöre vergi kolaylığının getirilmesi, değerleme sektöründeki...