05 / 05 / 2024

2018 Baraj inşası

2018 Baraj inşası

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2017 yılını değerlendirdi ve 2018'e ilişkin açıklamalarda bulundu.  Veysel Eroğlu, Türkiye’nin 2018’de de dev eserler inşa etmeye devam edeceğini açıkladı. 

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

2020-2024 yıllarında inşası planlanan demiryolu hatları mecliste!

Demiryolu projeleri ve 2020-2024 yıllarında inşası planlanan demiryolu hatları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı 3'üncü paralel pistinin inşasında sona yaklaşıldı!

Bakan Turhan, yaklaşık 76,5 milyon metrekarelik alandaki İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden 3'üncü paralel pistin inşasında da sona yaklaşıldığını söyledi...

Baraj inşası kamulaştırmaları için yeni düzenleme!

Baraj inşası için gerekli taşınmazların kamulaştırılması konusunda yetki tanınan idarenin talebiyle il dahilinde görev yapmak üzere valilik bünyesinde komisyon kurulacak...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Diyanet Vakfı’na verilen tesislerin inşası için KDV muafiyeti!

Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilen tesislerin inşası için Türkiye Diyanet Vakfı’na yapılacak teslim ve hizmetler istisna kapsamında.

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.

Yusufeli Barajı inşaatında 17 kadın mühendis çalışıyor!

Yusufeli Barajı, Limak'ın inşa ettiği 26'ıncı baraj. Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, baraj inşaatında çalışan 170 mühendisin 17'sinin kadın mühendis olduğunu belirtiyor...

İstanbul Havalimanı inşasının ÇED raporu mecliste!

İstanbul Havalimanı'nın inşasından önce projenin ÇED raporunda yer alan bazı hususlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsrail'den Batı Şeria'da 2 bin 300 konut inşasına onay!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now, Tel Aviv yönetiminin son zamanlarda Batı Şeria'da İsrailli yerleşimciler için 2 bin 300 yeni konut inşasını onayladığını belirtti.

100 yer altı barajı inşa edilecek! 

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

Google 20 bin yeni konutun inşasına başlıyor!

Google, merkezinin bulunduğu San Francisco’da yaşanan konut krizini çözmek için 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırımla 20 bin yeni konutun inşasına başlayacak.

2018 Baraj inşası Haberi

2018 Baraj inşası

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Eroğlu şu açıklamaları yaptı;  “2017’de baraj inşaatının yanı sıra gölet inşaatında ise dünyada ilk sıradayız. Bin günde bin gölet inşa ettik. 2019 yılı sonuna kadar bu sayısı bin 71’e çıkartacağız” diyen bakan Eroğlu, “15 yıl içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine açtığımız 508 baraj, 513 HES, 327 gölet, bin 171 sulama tesisi, 193 içme suyu tesisi, 17 atıksu tesisi ve 4 bin 471 taşkın koruma tesisi ürettik” 

Eroğlu, “Baraj inşa etmeye ağırlık veriyoruz. Bu da bizi dünyada ilk üçe yükseltti. Şu an yapımına devam ettiğimiz Yusufeli Barajı 2019’da tamamlanmış olacak. 275 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek 3’üncü barajı konumuna gelecek. Ekonomiye yılda 450 milyon TL katkı sağlayacak. Bin günde bin gölet inşa ettik. 2019...