29 / 04 / 2024

2018 Çevre temizlik vergisi son ödeme günü

2018 Çevre temizlik vergisi son ödeme günü

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor..

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün bugün!

2018 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit dönemi bugün sona eriyor. Mükelleflerin ödemelerini mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün yarın!

1 Kasım 2018 tarihinde başlayan emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin mesai bitimine kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor...

Muş Belediyesi'nden emlak ve çevre temizlik vergisi uyarısı!

Muş Belediyesi, 2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin son gününün 30 Kasım 2018 Cuma olduğunu ifade ederek vergi mükelleflerine hatırlatmada bulundu. 

Çevre temizlik vergisi 2018 sorgulama!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisi konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2018 sorgulama işlemi nereden yapılır?

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinde ödemeler Kasım sonuna kadar devam ediyor? Peki, çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018!

İlk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi başladı. İşte çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018 işlemleri..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi başladı!

2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi bugün itibarıyla başladı. Mükellefler ödemelerini ay sonuna kadar yapabilecek...

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yaklaşıyor!

2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin ödemelerini 1 Kasım itibari ile yapmaları gerekecek..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit 1 ay sonra başlıyor!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinde 2018 yılının 2. taksit dönemi yaklaşıyor...

2018 çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zaman?

Çevre temizlik vergisinde 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisinde 2. taksit ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018!

Yapılandırma başvuruları, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde yapılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018 ne zaman?

2018 Çevre temizlik vergisi son ödeme günü Haberi

2018 Çevre temizlik vergisi son ödeme günü

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisini yalnız konut ve işyeri kullanıcıları ödüyor. 
Konutlarda su faturasına yansıtılan bu vergi işyerleri için ilçe belediyesinde ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi, yalnız konut ve işyerleri için ödenirken, arsa ve araziler için ödenmiyor. Ayrıca boş ve kullanılmayan konut ve işyerleri de çevre temizlik vergisinden muaf oluyor. 

Çevre temizlik vergisinde 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemelerinde son 15 gün kaldı.

Konutların çevre temizlik vergisi 2018 

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 32 kuruş, diğer belediyelerde 24...