04 / 05 / 2024

2018 Dünya Futbol Şampiyonası

2018 Dünya Futbol Şampiyonası

Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Futbol Şampiyonası'nın altyapı hazırlıkları için Türk inşaat firmalarıyla imzalanmış olan anlaşmaların iptal edilmeyeceği açıklandı.Bakan, "İmzalanmış sözleşmelerin sonlandırılacağını sanmıyorum" dedi.

Tosyalı Holding'ten Cezayir’de dünya rekoru!

2018 Kasım'da MIDREX teknolojisi kullanarak dünyanın en büyük DRI modülünü devreye sokan Tosyalı Algérie, henüz iki senelik faaliyet süresine rağmen tek bir DRI modülü ile 2,23 milyon ton/yıl üretim rakamına ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdı.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi 8-11 Mayıs'ta!

10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, TCDD ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da yapılacak.

Dünya Bankası Türkiye tahminini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilişkin 2017 ve 2018 büyüme beklentilerini revize etti. Raporda, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3, 2018'de yüzde 3,5 ve 2019'da yüzde 3,7 büyüyeceği tahmininde bulunuldu.

Türk müteahhitler dünya kupası hazırlıklarına talip!

Rusya, FIFA 2018 Dünya Kupası için 13 kentte 50 milyar doları aşan altyapı projeleri hedefliyor. Türk müteahhitleri çok sayıda inşaatı kapsayan bu projelerde yer almak üzere çalışmalara başladı.

Rusya'nın 2 stadı, 2018 Dünya Kupası'na yetişmeyecek!

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası'nda iki stadın planlanandan daha geç hazır hale getirileceği duyuruldu.

Katar'dan 2022 Dünya Kupası için Türk müteahhitlere çağrı!

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, 2022'de Katar'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini kaydetti.

Zürih FIFA Dünya Futbol Müzesi açıldı!

FIFA Dünya Futbol Müzesi, yeni FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da katıldığı törenle açıldı.Müzenin bulunduğu "Haus zur Enge" binasının yeniden inşası için ise 110 milyon İsviçre frangı harcandı.

Rusya'da Türk inşaat firmalarıyla yapılan anlaşmalar iptal edilmeyecek!

Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Futbol Şampiyonası'nın altyapı hazırlıkları için Türk inşaat firmalarıyla imzalanmış olan anlaşmaların iptal edilmeyeceği açıklandı.Bakan, "İmzalanmış sözleşmelerin sonlandırılacağını sanmıyorum" dedi.

Rusya'da Dünya Kupası için 12 stadyum inşa edilecek!

Rusya, 2018’de Dünya Kupası için 10 milyar dolara 12 stadyum yapmaya hazırlanıyor. Moskova’da Mosbuild fuarında yeni ürünlerini sergileyen Türkiye’nin önde gelen iskele kalıp üreticilerinden Urtim de pastadan pay almak istiyor..

Türk müteahhitler Rusya Dünya Kupası'na göz dikti!

Rusya Federasyonu'nda gerçekleştirilecek FIFA 2018 Dünya Kupası'na yönelik yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım, Türk müteahhitlerin ilgisini Rusya'ya yöneltti.

İstanbul 2018 Dünya Tasarım Başkentliği'ne aday olacak!

İstanbul 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin adaylık kararını oy birliğiyle onayladı..

Süpermarketler Dünya Kupası sayesinde 54 milyon Euro ek gelir elde etti!

2014 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale çıkan Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın başarısı ülke ekonomisine de olumlu yansıdı. Pazar araştırma şirketi GfK, Hollanda'daki süpermarketlerin Dünya Kupası sayesinde 54 milyon euro ek gelir elde ettiğini bildirdi.

2018 Dünya Futbol Şampiyonası Haberi

2018 Dünya Futbol Şampiyonası

Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, Türkiye'ye getirilecek ekonomik sınırlamalar çerçevesinde 2018 Dünya Futbol Şampiyonası için inşa edilecek stadyum projelerine Türk şirketlerin dahil edilemeyebileceğini açıkladı. Öte yandan Mutko, Türk inşaat şirketleri ile daha önceden imzalanmış olan anlaşmaların ve hayata geçirilmekte olan projelerin ise olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi.


'TÜRK ŞİRKETLER TAŞERON POZİSYONUNDA'

Rus bakan, "İmzalanmış sözleşmelerin ya da şu anda hayata geçirilmekte olan projelerin sonlandırılacağını sanmıyorum. Burada söz konusu olan yeni projeler ve yeni anlaşmalar" dedi. Türk şirketlerin Şampiyona çerçevesindeki projelerde taşeron pozisyonunda görev aldığının altını çizen Mutko, kilit pozisyonlarda Rus şirketlerin yer aldığını belirtti.


2018 Dünya Futbol Şampiyonası, 14 Haziran-15 Temmuz 2018'de Rusya'nın 11 farklı şehrinde 12 stadyumda gerçekleştirilecek.


Rusya, Türkleri inşaat sektöründen çıkaracak mı?



Sputnik...