02 / 05 / 2024

2018 yılı büyüme rakamları

2018 yılı büyüme rakamları

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Yüzde 8'in üzerinde büyüme bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Kocaeli İş Dünyası Buluşması programında çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Elvan, "2021 yılı için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz." şeklinde konuştu.

S-P ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e çıkardı.

2021 gayrimenkulde makul bir büyüme yılı olacak!

2020’nin dalga boyu yüksek bir yıl olduğunu belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas, 2021 ’in daha iyi geçeceğini ve makul bir büyüme yılı olacağını dile getirdi.

Berat Albayrak: Pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "(Kovid-19) Bu krize rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Gayrimenkulde güçlü büyüme 2020’de başlar!

Bugüne kadar 3.5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanına ulaşan Tahincioğlu, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu “Ekonomiye ve sektörümüze güveniyoruz. Gayrimenkul de güçlü büyüme 2020 yılında yaşanacak” şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisi 2018 yılında yüzde 2,6 büyüdü!

TÜİK, geçen yıla ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarına göre, Türkiye ekonomisi 2018 yılında yüzde 2,6 büyüdü...

Kredi faizlerindeki düşüş devam ederse, konutta büyüme hızlanır!

2018 yılında verilen KDV, tapu harcı ve faiz indirimi gibi teşviklerin sektörün canlanmasına neden olduğunu söyleyen Tüfekçioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Tüfekçioğlu, yeni yılda da aynı büyüme ivmesinin devam etmesi için teşviklerin dönemsel değil, kalıcı olması gerektiğini söyledi.

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat iş yeri 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara ili, Çankaya İlçesi Büyükesat Mahallesi'nde yer alan iş yeri vasıflı gayrimenkulüne ait 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara ili, Çankaya İlçesi Büyükesat Mahallesi'nde yer alan projesine ilişkin 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

İnşaat patronlarının 2019 yılı büyüme stratejileri!

İnşaat CEO'ları ve patronları yönettikleri şirketlerin 2019 yılı büyüme stratejilerini ve odaklandıkları başlıca yatırım alanlarını anlattı.

Deniz GYO Bodrum projesi 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla İli, Bodrum İlçesi, Eskiçeşme Mahallesi, 928 ada 2 ve 5 parseller ile 929 ada 2 ve 3 parsellerde yer alan projenin 2018 yılı değerleme raporunu yayınladı....

2018 yılı büyüme rakamları Haberi

2018 yılı büyüme rakamları

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir

Dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi karmaşanın yarattığı olumsuzluklara, seçim ortamında yaratılmak istenen ekonomik kaos ortamına rağmen Türkiye, hedeflenenin çok üzerinde bir büyüme performansı yakaladı. Yüzde 7 oranında beklenen ilk çeyrek büyüme rakamını aşarak elde ettiği yüzde 7.54’lük büyüme performansı Türkiye’nin başarılı yönetim anlayışının bir yansımasını oluşturuyor. Bu dönemde hükümetimizin özverili çabalarıyla gayrimenkul ve inşaat sektörü olarak ekonomiye sağladığımız yüzde 6.9’luk katkı da sektörümüzün ekonomideki konumunu yükseltti.

Bugün açıklanan büyüme rakamları, seçim ortamında Türkiye’de ekonomik kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevabı verdi. Seçim gündemiyle meşkul olan ülkemiz için bu rakamlar, üstün bir başarıdır.  Önümüzdeki dönemde ülkemize kazandırılacak yeni yönetim modeliyle Türkiye’yi çok büyük ekonomik atılımların yapılacağı bir süreç bekliyor. Ülkemizin her geçen gün daha...