19 / 05 / 2024

2020 de nasıl evler tercih edildi 

2020 de nasıl evler tercih edildi 

2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle evlerini değiştirmek isteyen vatandaşlar internet üzerinden en çok balkonlu ev için araştırma yaptı.

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa İstanbul bu haftaya güzel bir başlangıç yaptı ama geçen hafta yaşanan sert düşüşler akıllardan çıkmadı. Uzmanlar, bu düşüşlerin nedenlerini sorgularken, BIST 100 endeksinin önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Türkiye'de benzin, mazot ve LPG'nin fiyatı nasıl belirleniyor?

Son zamanlarda benzin, mazot ve LPG fiyatlarında sık sık hareketlilik yaşanıyor. Bir yandan fiyatlar tırmanırken, akaryakıta küçük çaplı da olsa indirimler de uygulanıyor. Peki, Türkiye'de benzin, mazot ve LPG'nin fiyatı nasıl belirleniyor? İşte yanıtı…

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Pandemi konut tercihlerini nasıl değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi konut tercihlerini de etkiledi. Peki pandemi konut tercihlerini nasıl değiştirdi?

Yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir?

En temel yatırımlardan biri gayrimenkul almak. Ancak birçok kişi oturmak için ev alırken bunun aslında bir yatırım olduğu göz ardı ederek duygusal kararlar alıyor. Peki yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir? İşte detaylar...

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesi nasıl yapılmalı?

Taşınmazların yeniden değerlenmesine ilişkin düzenleme gündemde. Peki gayrimenkullerin yeniden değerlendirilmesi nasıl yapılmalı?

Kira stopaj hesaplaması nasıl yapılır?

Kira stopaj hesaplamaları Türkiye'de nasıl hesaplandığı en fazla merak edilen vergi ödeme şekillerinden biri oluyor. Peki kira stopaj hesaplamaları nasıl yapılır? İşte detaylar...

Gayrimenkul sektörü 2020'yi nasıl tamamladı?

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020-4. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapordaki verilere göre, 2020'de toplam1 milyon 499 bin 316 konut satışı yapıldı. 

Kiracı evi başkasına devrederse nasıl tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ekim 2020’de evimi göçmen birine kiraya vermiştim. Altı ay kirasını ödemedi. Sonra da çekip memleketine gitti, yerine de birilerini bırakmış. Bu kişilerden para alamıyorum. Nasıl hareket etsem sonuca ulaşırım?' sorusunu cevapladı.

2020 de nasıl evler tercih edildi  Haberi

2020 de nasıl evler tercih edildi 

Yeni nesil emlak bulma uygulamalarından Emlakjet, 2020 yılında kendi işlem hacmi ve veri tabanına dayandırdığı verileri açıkladı.

Buna göre; Türkiye genelinde balkonlu ev aramaları geçen yıla göre yüzde 80 artış gösterirken, bahçeli ve havuzlu ev aramaları yüzde 50, Dubleks ve 2 katlı ev aramaları ise 2 kattan fazla artış gösterdi. 

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü mart ayından itibaren kısa süreli bir durgunluk yaşayan emlak sektöründe, özellikle Haziran ayında kamu bankalarının açıkladığı düşük konut kredi faizleri can suyu olurken, Emlakjet verilerine göre Haziran ayında konut arayan kullanıcı sayısı, 2020 yılının önceki aylarına göre yüzde 71 arttı, öte yandan, Konut Destek Paketi’nin de etkisiyle, 2020’de ayrıca Emlakjet’te satılık konut aramaları 2019’a göre yüzde 74 artarken kiralık konut aramaları ise yüzde 4 düşüş yaşadı.