02 / 05 / 2024

23. İşitme Engelliler Olimpiyatı samsun

23. İşitme Engelliler Olimpiyatı samsun

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsunda yapılacak ’23’üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı’ hazırlıkları son aşamaya geldi. Olimpiyat kapsamında Samsun'daki binaların dış cepheleri olimpiyat renklerine boyandı.

Samsun'da 400 milyon liralık 42 yeni spor tesisi inşa edildi!

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Samsun'da son 7 yılda toplam 400 milyon liralık yatırımla 42 yeni spor tesisi inşa edildi.

Dünya şampiyonu Sinan Sadak’a konut jesti!

Batman Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Dünya İşitme Engelliler güreş şampiyonasında Dünya şampiyonu olan Sinan Sadak’a konut jesti yaptı. Aksoy, şampiyona Cizre’den aldığı satın aldığı konutu hediye etti.

Samsun'da binaların dış cepheleri olimpiyat renklerine boyandı!

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsunda yapılacak ’23’üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı’ hazırlıkları son aşamaya geldi. Olimpiyat kapsamında Samsun'daki binaların dış cepheleri olimpiyat renklerine boyandı.

Elazığ'da inşaat işçisi 5. kattan düştü!

TOKİ tarafından Elazığ'da inşa edilen Genç Osman İşitme Engelliler Okulu inşaatında çalışan işçi 24 yaşındaki İdris Okşak inşaatın 5 katından düştü. Okşak, ağır yaralandı.

Hatay Fenerbahçe İşitme Engelliler Anaokulu'nun temeli atıldı!

Hatay Fenerbahçe İşitme Engelliler Anaokulu’nun temeli Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Yıldırım, Fenerbahçe’nin bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Samsun 'Akıllı sosyal şehir' olacak!

Samsun, 2017 yılında düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatları için şimdiden hazırlıklara başladı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarına kadar dünyada az sayıda olan 'Smart Sosyal C

İstanbul'da 3 okul için ihaleye çıkılıyor!

Ataşehir Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu, Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ve Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu'nun yeniden yapımı için ihaleye çıkılıyor.

Değerli Taş Kesim Merkezi 12 Ağustos'ta açılıyor!

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki dezavantajlı grupların istihdam edilmesini amaçlayarak yola çıktığı “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi” açılıyor.

İşitme engelliler okulunun ihalesi yapıldı!

İşitme engelliler okulu yapım işi ihalesi önceki gün gerçekleştirildi. İhalede en düşük teklifi 1 milyon 759 bin TL ile Ayyıldız Gayrimenkul şirketi verdi. İhaleye 17 firma katıldı.

Samsun Piazza AVM'de unutulmaz dans!

Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde (AVM) sahneye çıkan "Sessiz Dans Ekibi" sunduğu gösteri ile beğeni topladı. Samsun Piazza AVM, "Dünya Engelliler Haftası" İşitme Engelliler Derneği üyesi engelli dört genci, Samsun'da sahneye çıkardı.

Yapı Kredi 'Engelleri Kaldıran Banka' ödülünü aldı!

Yapı Kredi Engelsiz Bankacılık Programı, İşitme Engelliler Federasyonu'nun düzenlediği "İşitme Engelliler İçin Türkiye'nin İlkleri Ödülleri"nde "Engelleri Kaldıran Banka" ödülünü alarak, bu alanda 3 ödülün sahibi oldu...

İzmir Metrosu Akıllı İşitme Sistemi’ni devreye aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metrosu'nda, 1,5 milyon TL’lik yatırımla işitme engelliler için dünyada sadece Londra, Hong Kong, Paris ve Sydney metrolarında bulunan Akıllı İşitme Sistemi’ni devreye aldı....

Çürük konutunu yıktırana, 23 bin TL faiz desteği sağlanacak!

Devlet yenisini yaptırmak için çürük konutunu yıktıracak olana 23 bin TL faiz desteğinde bulunacak. Ayrıca 8 bin TL tutarındaki KKDF, BSMV, damga vergisi ile belediye ve tapu harçlarının da bedelini almayacak...

23. İşitme Engelliler Olimpiyatı samsun Haberi

23. İşitme Engelliler Olimpiyatı samsun

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları yapılacak. Bu olimpiyat nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi ilginç bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir Belediyesi bazı mahallelerdeki evlerin dış cephelerini olimpiyat halklarının renklerinde boyadı. Böylece kent silüetinde renkli bir görüntü meydana geldi.


Olimpiyat hazırlıklarında sona gelindi.  İlkadım İlçesi’ndeki Kalkancı, Baruthane, Liman, Cedit, Karasamsun, Kadifekale mahalleleri, Samsun-Ankara karayolu üzerinde bulunan Adalar Mevkii’ndeki bazı binalar ile Samsun-Ordu karayolu Çarşamba Havalimanı’na kadar olan güzergahtaki bazı binalar olimpiyat halkalarının rengi olan sarı, mavi, siyah, yeşil, kırmızı renklerde boyandı.