02 / 05 / 2024

245 metrekarelik yapı

245 metrekarelik yapı

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Çiftçilere müjde! Şeker pancarı alım fiyatı yüzde 245 arttı!

Bakan Kirişçi, bu yıl şeker pancarı alımlarında yüzde 245 artış yapıldığını söyledi. Zor günlerden geçen çiftçilerin yanında olduğunu söyleyen Kirişçi, çiftçilerimizi memnun edecek her fedakarlığı ve çalışmayı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Antalya Serik'teki 315 bin metrekarelik alan yapılaşmaya açılıyor mu?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı yaptığı açıklamada Serik'in Belek ve Kadriye mahallelerinde toplam 315 bin metrekarelik alanın halkın kullanımından çıkarılmak istendiğini belirterek, yapılaşmaya açılacağını söyledi.

2020'nin ilk çeyreğinde 17,4 milyon metrekarelik yapı izni verildi!

TÜİK Ocak-Mart 2020 dönemiyle ilgili yapı izin verilerini açıkladı. 2020 yılının ilk üç ayında bina sayısı yüzde 1,1 ve daire sayısı yüzde 4,0 yükselirken, izin verilen konutların yüzölçümü yüzde 11,4 ve değeri yüzde 4,0 düştü.

Çamlıca'da 12 bin metrekarelik alana otel yapılacak!

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki üç parsel halindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye park ve otel yapılacak. Proje Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Boğaziçi'ndeki yapıların toplam değeri 610 milyar TL!

TUVİMER İstanbul Değer Haritası'nın 4'üncü raporu yayınlandı. Ortalama metrekare fiyatlarının 9 bin 500 lira olduğu Boğaz'da 53 milyon 255 bin metrekarelik yapı stokunun toplam değeri 550 milyar lira olarak belirlendi.

Beyşehir'de bir yılda 245 yapıya ruhsat verildi!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 2016 yılında toplam 245 yeni yapıya ruhsat verdi.

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı'nda dev yapı bulundu!

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

Eskişehir Batıkent'e 12 bin metrekarelik park yapılıyor!

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Batıkent’e 12 bin metrekarelik yeni bir park kazandırıyor. Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan parkta alan düzenlemesi ve ağaç dikimi tamamlandı.

Gaziantep'te 70 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı yapılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İstasyon Meydanı'na 70 bin metrekare büyüklüğünde park ve sosyal yaşan alanı ile kentin batısında 600 bin metrekarelik kent ormanı yapıyor.

245 metrekarelik yapı Haberi

245 metrekarelik yapı

"American Schools of Oriental Research" dergisinde yayımlanan çalışmada, arkeologların, yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerini ve insansız hava aracı fotoğraflarını kullanarak ve yüzey araştırmaları yaparak Petra antik kentinin kumlarına saklı dev yapıyı bulduğu bildirildi.


Çalışmayı yürüten, Birmingham Üniversitesinden arkeolog Sarah Parcak ve Amerikan Denizaşırı Araştırma Merkezleri Konseyi Müdürü Christopher Tuttle, anıtın, antik alandaki başka bir yapıya benzemediğini belirtti.


Anıtın geniş platformunun yaklaşık bir olimpik yüzme havuzu uzunluğunda ve havuzun iki katı genişliğinde olduğunu belirten arkeologlar, yapının tören alanı olarak kullanılmış olabileceğini söyledi.

Petra antik kentinin merkezinin 800 metre güneyinde yer alan yapı henüz ortaya çıkarılmamış olsa da yüzey çalışmalarında bulunan çömlekler, platformun M.Ö. ikinci yüzyılın ortalarında inşa edilmiş olabileceğini gösterdi.


Yapının, Petra'daki manastırdan sonra alandaki en büyük platformlu alan olabileceği kaydedildi.

Uydudan alınan fotoğraflarda, 245 metrekarelik...