04 / 05 / 2024

25 dönümden küçük zeytinliklerin imara açılması tasarısı

25 dönümden küçük zeytinliklerin imara açılması tasarısı

Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Salih Madra, 25 dönümden küçük zeytinliklerin imara açılmasını öngören tasarının zeytincilerin ölüm fermanı olduğunu belirterek "Bu şekilde zeytini talana izin verilmemeli" dedi.

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Mezitli'de 76 dönümlük arazinin imar planı meclis gündeminde!

Mersin’in Mezitli ilçesinde, 76 dönümlük kızılçam ormanının bir gecede kesilmesi Mersin Belediye Meclisi’nde gündem oldu.

Sarıyer'deki 21 dönümlük araziye okul yapılması talep edildi!

Sarıyer'deki 21 dönümlük arazinin imarı 2018 yılında değiştirildi. Tamamı ağaçlarla çevrili Hazine arazisinin imar planlarında, imam hatip ve uygulama camisi yapılması talep edildi...

Gümüşlük’te 128 dönümlük sit alanı imara mı açılacak?

Ünlü sinema oyuncusu Salih Güney Bodrum Gümüşlük'te 128 dönümlük arazinin satın alındığını belirterek, “Arazilerin sitten kurtarılarak, oralara 250’nin üzerinde villa yapılmasından endişe ediyoruz” dedi.

Ali Kahyaoğlu Beykoz'da 10 dönümlük bir çiftlik kurdu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanlığı da yapan Ali Kahyaoğlu, Atatürk'ün göçmenler için kurduğu Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde 10 dönümlük bir çiftliğe imza attı. Buraya büyük dedelerinin ve babasının ortak ismi olan Esat Bey Çiftliği adını verdi.

Elbistan'da 366 dönümlük arsa Elbistan Belediyesi’ne verildi!

Elbistan'ın Karaelbistan Mahallesi’nde bulunan 366 dönümlük arsa kentsel dönüşüm projelerinde rezerv yapı alanı olarak kullanılması için Karaelbistan Mahallesi’nde Elbistan Belediyesi’ne verilecek.

Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti! 

Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasının taşınması planlanan ve rezidans ve otel imarı verilen Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. 

Torbalı'da 104 dönümlük arazinin planları mecliste!

Süper Lig'de bulunan İzmir temsilcisi Göztepe'ye Torbalı'da 2017'de tahsis edilen 104 dönümlük arazinin nazım imar planı değişikliğine yarın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onay verilecek.

Esenyurt Belediyesi vakfa tahsis edilen 25 dönümlük arsanın peşine düştü!

Necmi Kadıoğlu'nun belediye başkanlığı yaptığı dönemde kendisininde yönetiminde olduğu bir vakfa 25 bin dönümlük arsa tahsis etmişti. Arsaya üniversite yapılması planlanıyordu. Esenyurt Belediyesi bu arsanın peşine düştü. 

Antalya Çalkaya'da 11,5 dönümlük arsa satılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Aksu ilçesinde Çalkaya'da 11,5 dönümlük alanın satışı için encümene yetki verdi.

Hasankeyf'te 3800 dönümlük alanda tapular verildi!

Batman’ın yeni imar alanı olacak Batman-Hasankeyf karayolu güzergahında bulunan 3820 dönümlük alanın tapuları hak sahiplerine teslim edildi.

Arnavutköy’de 111 dönümlük askeri alan imara açılıyor!

Arnavutköy’deki 111 dönümlük askeri alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sanayi tesisi ve depolama alanı ilan edildi. 

Mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisi 2022'ye ertelendi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7159 sayılı Kanunda mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden tüketicilerle ilgili düzenlemeler de bulunduğuna dikkat çeken Avukat Doğan, mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisinin ertelendiğini söyledi...

25 dönümden küçük zeytinliklerin imara açılması tasarısı Haberi

25 dönümden küçük zeytinliklerin imara açılması tasarısı

Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Ziraat Odası ile Ayvalık Belediyesi'nin öncülüğünde sivil toplum örgütleri ve firmaların desteği ile düzenlenen "10. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri"nde zeytinliklerde değişiklik öngören yasa tasarısı bir kez daha gündeme geldi. "Zeytinyağı Hayat Bağı" başlıklı konferansta konuşan Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Salih Madra, " 3573 sayılı zeytin yasası 1939'dan beri yürürlükte olan ve zeytinlikleri koruyan dünyadaki tek yasa tehlikede. 6 defa meclise getiriliyor ve değiştirilmek isteniyor. Yasa tasarısı şu anda Sanayi Bakanlığı komisyonunda sümen altında. Bu haliyle zeytincilerin ölüm fermanı. Biz bu haliyle geçmesini istemiyoruz, zeytini talana izin verilmemeli" dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişikliğe Dair Kanun Tasarısı”nın 4. maddesi ile zeytin alanlarında,...