27 / 04 / 2024

26 ülkenin tapu kayıtları Türkiyede

26 ülkenin tapu kayıtları Türkiyede

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün arşivleme çalışmalarının devam ederken 26 ülkenin tapu kayıtlarının Türkiye’de olduğunu ortaya çıktı.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Kartal'da 780 vatandaş 26 Ocak'ta tapusuna kavuşacak!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal'daki tapu sorununu çözmek için çalışmalarına devam ediyor. Kartal'da 3. Etap kapsamında 26 Ocak Cuma günü 780 vatandaşa tapu verilecek.

Torbalı’da tapu işlemlerinin 26 binin üzerinde çıkması bekleniyor!

İnşaat sektörünün giderek ivme kazandığı Torbalı'da Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ndeki işlemler arttı. Kentte yıl içinde bu işlemlerinin 26 binin üzerine çıkması bekleniyor.

Türkiye'deki tapu kayıtlarıyla ülkeler arasındaki sınır sorunu çözülüyor!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde saklanan ve Türklerin 26 ülkede bulunduğunun kanıtı olan yüzlerce yıllık tapu kayıtları, ülkeler arasındaki sınır anlaşmazlıklarının çözümüne de ışık tutuyor.

Hatay Kentsel Dönüşüm Çalıştayı 26 Mayıs'ta!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ülkenin mühendislik alanında önde gelen akademisyenlerinin konuşmacı olarak katılacağı "Kentsel Dönüşüm Çalıştayı" düzenliyor. Çalıştay, 26 Mayıs Perşembe günü Antakya HATMEK binasında yapılacak.

26 ülkenin tapu kayıtları Türkiye'de!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün arşivleme çalışmalarının devam ederken 26 ülkenin tapu kayıtlarının Türkiye’de olduğunu ortaya çıktı.

İstanbul’da 8 ayda 26 bin tapu devri gerçekleşti!

TÜİK, artık ilçelerin konut satışlarını da açıklıyor. İstanbul’da 8 ayda 26 bini aşkın tapu devrinin yapıldığı Esenyurt ilk sırada bulunurken son sırada toplamda yalnızca 384 konut satılabilen Beykoz var.

Tarihi tapuların olduğu kitap: Defter-i Evkâf-ı Livâ-i Kuds-i Şerîf!

Türkiye dahil 27 ülkenin tapu arşiv kayıtlarına sahip olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı tarafından, 'Defter-i Evkâf-ı Livâ-i Kuds-i Şerîf' isimli Kudüs Vilayeti Vakıfları Defteri kitap olarak yayınlanıyor. O

Tapu müdürü nasıl olunur?

Tapu müdürü nasıl olunur? İşte 26 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan esaslar...

2. Harita teşkilatları toplantısı Ankara Tapu Genel Müdürlüğü'nde yapılacak!

Ekonomik işbirliği teşkilatı 2. Harita teşkilatları toplantısı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. İlk toplantı, 26 - 27 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılmıştı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü unvan değişikliği yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği 26 Mart 2014 tarihinde 28953 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yer alan esaslar...

Türkiye turizmde 88 ülkenin bütçesini geride bıraktı!

Turizmde yıllık 26 milyar dolarlık ciroya ulaşan Türkiye, Gürcistan,İzlanda, Kırgızıstan ve Kosova'nın da bulunduğu 88 ülkenin bütçesini geride bıraktı. Turizm cirosu Seyşeller, Bahamalar ve Maldivlerin ortalama 6 katına ulaştı...

Tapu Kanunu madde 26!

Tapu işlerinin detaylı bir şekilde anlatıldığı Tapu Kanunu madde 26 için haberimizi inceleyebilirsiniz...

26 ülkenin tapu kayıtları Türkiyede Haberi

26 ülkenin tapu kayıtları Türkiyede

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün arşivleme çalışmalarının devam ederken 26 ülkenin tapu kayıtlarının Türkiye’de olduğunu ortaya çıktı.


Bu tapuların ilgili devletlere sorunlarını çözmek için gönderildiğini söyleyen Türkoğlu "Özellikle Balkan bölgesindeki ülkelerin tamamın tapusu Türkiye'de mevcut" diye konuştu.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu devam eden kadastro çalışmaları ve tapu arşivleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Türkiye'de uzun süredir devam eden kadastro çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Türkoğlu "Kadastro çalışmalarının yüzde 97'si bitti. Yüzde 3'lük ihtilaflı bölge var. Bunlar da çözülmeye çalışılıyor. Orman ve terör sıkıntıları olan bölgeler. Terör olaylarından dolayı geçmişte bazı köyler boşaltılmış durumda, onun için de sıkıntı çözülemiyor" diye konuştu.


JAPONLAR DAHA ÇOK GELİYOR


Tapu arşivleme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Türkoğlu arşivlerinde 3 bin 494 tapu ve tahrir belgesinin olduğunu...