28 / 04 / 2024

2a arazileri ne demek

2a arazileri ne demek

"2b" 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki Orman Kanununda yer alan 2a nedir? 2a arazisi nedir?

Bill Gates satın aldığı arazileri ne yapacak?

Microsoft kurucusu Bill Gates ABD'nin dört bir yanından arazi satın almaya devam ediyor. Gates'in arazileri ne yapacağı ise merak konusu oldu?

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinden tahsil edilecek gelire erteleme!

Kovid-19 salgınının turizm sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik tedbirler kapsamında, kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek gelirin 6 ay süreyle ertelenmesine ilişkin düzenleme bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

İTÜ'nün Sarıyer Armutlu'daki arazileri ne olacak?

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, Armutlu’da 1962 yılında İTÜ’ye tahsis edilen araziler için, “Üniversitenin tapulu arazisi işgal altında” diyor...

Kullanılmayan tarım arazileri ne olacak?

Ekilmedik bir karış yer bırakmamayı hedefleyen Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak adına yeni bir yasa hazırlıyor.

FETÖ'nün OSB'leri gün yüzüne çıktı!

FETÖ’cülerin yuvalandığı OSB’lerdeki yolsuzluklar gün yüzüne çıkıyor. Urfa’daki iki OSB’nin yönetimindeki FETÖ’cüler, ihalesi bile yapılmayan şebeke suyuna boru alımından arazileri üyelerine tahsise kadar milyonluk vurgun yapmış.

Kapatılan askeri okul ve hastane arazileri ne olacak?

Askeri okulların kapatılmasına ilişkin kararnamenin Resmi Gazete’de yayınlammasının ardından gözler İstanbul’daki askeri okul ve kışla arazilerine çevrildi.

2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Orman alanlarının dışına çıkarılmış olan 2b arazilerinin satışı sadece hak sahibi kişilere yapılabiliyor. Hak sahiplerinin Malmüdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Antalya Ermenek'teki hazine arazileri ihaleye çıkarıldı!

Antalya’nın Muratpaşa Ermenek Mahallesi’nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi. İhale haberini alan mahalle sakinleri evlerinin ve arazilerinin haksız yere ihaleye çıkarıldığını öne sürerek duruma tepki gösterdi.

Miras kalan tarım arazilerinin intikali ne zaman son?

Miras kalan tarım arazileri, 6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile intikal yolu ile bölünemiyor. Ancak Bakanlık tarafından verilen süre içinde mirasçılar bölme işlemini yapabiliyor. Peki, miras kalan tarım arazilerinin intikali ne zaman son?

Miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Tarım arazileri, Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde miras yolu ile bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazileri Ağustos ayının sonuna kadar nasıl paylaşılır? Ağustos ayının sonunda miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Miras kalan tarım arazileri için son ay!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engelleyen ek süre Ağustos ayında sona eriyor. Peki, Ağustos ayından sonra ne olacak? İşte miras kalan tarım arazileri için son ayda olacaklar..

2a arazileri ne demek Haberi

2a arazileri ne demek

2a arazisi nedir?

2a arazileri; 6831 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor.


6831 sayılı Kanun:

MADDE 2 – 

Orman sayılan yerlerden:

A) Öncelikle orman içindeki köyler halkının kısmen veya tamamen yerleştirilmesi maksadıyla, orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler ile halen orman rejimi içinde bulunan funda ve makilerle örtülü yerlerden tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerledir.



Orman kadastro komisyonlarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerlerden;


- 2/A alanları, nakline karar verilen Devlet ormanları içinde veya bitişiğinde bulunan köyler halkının kısmen veya tamamen yerleştirilmesi için Devlet eliyle ihya edilerek bu halka devri ve yararlandırılması amacıyla Orman Genel Müdürlüğünün,


-...