05 / 05 / 2024

2B 30 Ekime kadar

2B 30 Ekime kadar

2B hak sahiplerinin 30 Ekim'e kadar ilgili kurumlara müracaat etmemeleri halinde satın alma ve hak sahibi olma hakları ortadan kalkıyor

2B arazi ödemeleri için son 3 gün!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, vatandaşların en geç 30 Kasım'a kadar başvuru ve ödemelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

Kepez'de 6 yılda 30 bin tapu verildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 bini belediye hak sahipliğinden, 7’bini 2B’den toplamda 30 bin Kepezli’ye tapu tahsisi yaptıklarını, 20 mahalle de ise kat artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Antalya Kepez'de 6 yılda 30 bin tapu verildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 bini belediye hak sahipliğinden, 7’bini 2B’den toplamda 30 bin Kepezli’ye tapu tahsisi yaptıklarını, 20 mahalle de ise kat artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

2B arazileri kapsamında 7 milyar TL'lik satış gerçekleşti!

Maliye Bakanı Şimşek; " 2B taşınmazlarının satışında hedef yakalandı. 2013 yılında başlattığımız uygulamada, 30 Ocak itibarıyla 7 milyar liralık satış gerçekleştirildi " şeklinde konuştu..

2B arazilerinden 9.8 milyar lira gelir bekleniyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B kapsamında 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle 6 aylık başvuru süresi sona erecek olan 450 bin kullanıcıdan bugüne kadar yaklaşık 300 bininin başvurularını yaptığını açıkladı...

2B'de tarım arazisine yüzde 30 indirim!

AKP Meclis'e, tarımda kullanılan 2B arazileri için de rayiç bedelin yüzde 70 yerine yüzde 50 olarak ödenmesini öngören bir kanun teklifi verdi.

Tapulu araziler 2B'ye girdi, gelirler yarı yarıya düşecek!

2B'de ilginin az olmasında fiyatların pahalı olması ve satışa sunulan arazilerin yüzde 25 ile 30'unun aslında tapulu araziler olmasına karşın 2B kapsamında gösterilmesinden kaynaklandığı belirtildi...

2B için son 15 gün!

2B hak sahiplerinin 30 Ekim'e kadar ilgili kurumlara müracaat etmemeleri halinde satın alma ve hak sahibi olma hakları ortadan kalkıyor

2B arazileri satın alma için son başvuru tarihi 30 Ekim!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazileri satın alma için son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu bildirerek, başvuru için vatandaşların acele etmesini söyledi.

2B arazilerine başvurular 30 Ekim'de sona erecek!

Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı ile ilgili vatandaşlar bu ay sonuna kadar başvurulabilecek. 30 Ekim de başvuruların sonlanacağı 2B arazileri için Erbaa köy ve kasabalarında bilgilendirme toplantısı yapıldı

2B talebi az geldi, 9 mahalle Beykoz Belediyesi’nin oldu!

Orman vasfını yitirmiş 2B arazilerinin satışına ilişkin yasa yaklaşık 6 önce yürürlüğe girdi. Ancak 30 Ekim'de sona erecek başvurulara olan talep beklentinin altında gerçekleşti.

2B 30 Ekime kadar Haberi

2B 30 Ekime kadar

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, 2B hak sahiplerinin 30 Ekim'e kadar ilgili kurumlara müracaat etmemeleri halinde satın alma ve hak sahibi olma haklarının ortadan kalkacağını söyledi.

Şeker Sekapark'taki bir kafede düzenlediği basın toplantısında, 2B arazilerinin müracaat süresinin 30 Ekim'de sona erdiğini belirterek, ''Genelde millet olarak işlerimizi bekletiriz, son dakikaya bırakırız, zamanında müracaat edemeyince de hak kaybına uğrarız''...