10 / 05 / 2024

2b arazileri süreci

2b arazileri süreci

Orman kadastrosu görmüş ve 1 aylık süre içerisindeki itiraz etmeyenler ile 10 yıllık hak düşürücü sürede dava açmayanları için eski kanunda yer alan kadastro tespitlerinin kesinleşeceğine yönelik hüküm iptal edildi...

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

2B arazileri için süre yeniden uzatıldı!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişiler için tanınan süre yeniden uzatıldı

2B arazileri için son başvuru tarihi 7 Mart 2017!

Orman vasfını yitirmiş arazileri için, başvurmayanlara yeni bir hak tanındı. 7 Eylül'de açıklanan 6 aylık ek süre 7 Mart 2017 tarihinde bitecek. Ege Haber gazetesi yazarı Fadime Kuzu, Emekli Maliye Profesörü İzzet Şahin'le 2B arazileri ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj...

Bingöl'deki orman arazileri 2B statüsü alacak!

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, “Şehir etrafındaki orman vasfını yitiren arazilerin 2B statüsüne alınması gerektiğini söyledi.

2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

2b araziler; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, 2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

Vadişehir'de dairelerin ön talep süreci devam ediyor!

ğlu Yapı, Bordo Yapı, Dalkılıç Yapı ve İntes Yapı'nın yatırımlarıyla inşa edilen Vadişehir projesi için ön talep süreci başladı. Başakşehir'de yükselen sitede 650 konut ve 60 ticari ünite bulunuyor.

Vadişehir projesinde talep toplama süreci başladı!

Başakşehir 'de konumlanan 650 konut ve 60 ticari üniteden oluşan Vadişehir projesinde talep toplama süreci başladı. Projede, 31 Mart'a kadar talep toplanacak

TANAP'ın Türkiye’deki inşa süreci başladı!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu.

Bizim Evler 7 ön talep süreci başladı!

Ispartakule’nin en büyük yatırımcısı İhlas Yapı A.Ş, Bizim Evler markalı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Uzun zamandır merakla beklenen Bizim Evler 7’de ön talep toplama süreci başladı.

Demirli Yapı My Dream Kartal'da ön talep süreci başladı!

Kartal'da hayata geçirilecek Demirli Yapı My Dream projesinde ön talep süreci başladı. Lansmana özel indirimlerin sunulacağı Demirli Yapı My Dream projesinde satışların ne zaman başlayacağı ise belirlenmedi.

DKY İnşaat Göztepe Office Park'ta ön talep süreci başladı!

DKY İnşaat Göztepe Office Park projesi kapsamında ön talep süreci başladı. Bu yıl başlanacak olan DKY İnşaat Göztepe Office Park projesi sadece office park olarak tasarlandı.

2b arazileri süreci Haberi

2b arazileri süreci

12 Temmuz 2013  CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 28705


ANAYASA MAHKEMESİ KARARI


Anayasa Mahkemesi Başkanlığından:

Esas Sayısı    : 2012/108

Karar Sayısı : 2013/64

Karar Günü : 22.5.2013

İTİRAZ YOLUNA BAŞVURAN : Şirvan Asliye Hukuk Mahkemesi

İTİRAZIN KONUSU : 31.8.1956 günlü, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun, 5.11.2003 günlü, 4999 sayılı Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 6. maddesiyle değiştirilen 11. maddesinin birinci fıkrasının“Bu müddet içinde itiraz olmaz ise komisyon kararları kesinleşir. Bu süre hak düşürücü süredir.” biçimindeki üçüncü ve dördüncü cümlelerinin Anayasa’nın 13. ve 35. maddelerine aykırılığı ileri sürülerek iptallerine karar verilmesi istemidir.

I- OLAY

Maliye Hazinesine karşı açılan tapu iptali ve tescil davasında, itiraz konusu kuralın Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasını ciddi bulan Mahkeme, iptali için başvurmuştur.

II- İTİRAZIN GEREKÇESİ

Başvuru kararının gerekçe bölümü şöyledir:

“Dava kadastro tespitinin kesinleşmesinden sonra açılan tapu iptali ve...