15 / 05 / 2024

2b arazilerine müracat

2b arazilerine müracat

2B arazilerin satışında Maliye Bakanlığı, hak sahiplerinin büyük ilgisiyle karşılaştı...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Kimlik kaybolunca ne yapılır? Hangi belgeler gerekli?

En çok endişe uyandıran durumlardan biri de kimliğin kaybolmasıdır. Resmi işlemlerden seyahate kadar geniş bir kullanımı olan kimliğin kaybolduğunu anladığınızda hemen harekete geçmelisiniz. Peki kimlik kaybolduğunda nereye ve nasıl müracat edilmelidir, hangi belgeler toplanmalıdır?

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

2b Mimari Proje Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

2b Mimari Proje Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barbaros Bilgen tarafından kuruldu.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tarım arazilerine etkisi mecliste!

Aydın-Denizli Otoyolu Buharkent bağlantı yolunun tarım arazilerine etkileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tüzün, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bereket Varlık Kiralama'nın tertip ihraç belgesi başvurusu iptal edildi!

Bereket Varlık Kiralama'nın SPK'ya tertip ihraç belgesi onayı müracatı yapıldığı duyurulan nitelikli yatırımcılara yönelik kira sertifikası ihracı şirket yönetiminin kararı ile ileride tekrar değerlendirilmek üzere iptal edildi.

2b arazilerine müracat Haberi

2b arazilerine müracat

Orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerin satışında Maliye Bakanlığı, hak sahiplerinin büyük ilgisiyle karşılaştı.  2B'ye 5 ayda 250 bin kişi müracat etti. 


istanbul, Ankara ve Muğla defterdarlıklarına yapılan müracat sayısı 100 binin üzerine çıktı. istanbul ve Antalya'ya toplamda 90 bin civarında hak sahibi 130 milyon liranın üzerinde sadece başvuru bedeli ödedi. Muğla'da yapılan başvuru sayısı ise 25 bin'in üzerinde.


Maliye kaynakları, 380 binlik hedefin üzerine çıakbileceklerini belirtti. 



Türkiye genelinde 2B arazilerin satışında rayiç bedel ortalama fiyatı 8,5 TL iken İstanbul'da bin 500 TL'ye...