07 / 05 / 2024

2B arazilerine yeni düzenleme

2B arazilerine yeni düzenleme

2B arazilerinin satışında, taşınmazların satış bedelinin, 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden hesaplanmasına ilişkin düzenlemeyi içeren kanun yürürlüğe girdi

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazilerine bina yapanlara hapis cezası!

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

Maliye'den hazine arazilerini kullananlara yeni fırsat!

Maliye Bakanı Ağbal, Hazine arazilerine ilişkin açıklamada bulundu. 2B arazilerini doğrudan satın alma hakkı olup süresi içinde başvurmayanlara ve başvuru yapıp peşinatını veya taksitlerini yatırmadığı için hakkını kaybedenlere 30 Kasım'a ek süre verilecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ümraniye'mizdeki 2B arazilerinin tapusunu hak sahiplerine teslim ettik. Pazartesi itibarıyla tapusu olan vatandaşlarımız belediyemize inşaat ruhsatları için müracaatlarını yapabilirler." diye konuştu.

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

Ümraniye'deki 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2B alanlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Can, “Önümüzdeki Şubat-Mart gibi, 2B alanlarımızda ruhsat verir hale gelmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Adalar'da 2B arazilere günübirlik tesis izni!

İstanbul’un doğal güzelliklerine sahip Adalar ilçesinde bulunan 2B arazilerine günü birlik tesis yapılabilme izni çıktı. Bölgenin nüfusunun 5 kat artması planlanıyor.

2B arazilerine başvurular 7 Eylül'de son!

Maliye Bakanlığının internet sitesindeki duyuruda, 2B ve tarım arazilerinin satışlarına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2B arazilerine yapılan başvuruların 7 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

2B arazileri için başvuru süresi 6 ay uzatıldı!

2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı için başvuru süresi 7 Mart'ta sona eriyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile süre uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

2B arazilerine yeni düzenleme Haberi

2B arazilerine yeni düzenleme

2B arazilerinin satışına ilişkin yeni düzenleme içeren kanunu yürürlüğe girdi. 

     Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazine'ye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 

     Buna göre, hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların bedeli, taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si; fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacak. 

     Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde, yüzde 50 satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanacak. 

     Bir taşınmazdaki hak sahipliğinin devredilmesi halinde yüzde 50 satış bedelinin hesaplanması, taşınmazın sadece 400 metrekaresi için ve hak sahipleri hisseleri oranlanarak uygulanacak. 

     Daha önce...