06 / 05 / 2024

2b arsa devri

2b arsa devri

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Kastamonu'da 22.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kastamonu'da 22 milyon 695 bin 259 TL bedelle arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Malatya'da 31 milyon TL'ye arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt'ta arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin arsa devri reddedildi!

Borçlarını ödeyemeyen belediyeler, çözümü değerli arazilerini borçları karşılığında devretmekte buluyor. CHP’li Çakırözer, “Nedense sadece AKP’li belediyelerin arsa devretme başvuruları kabul ediliyor” dedi.

Türkiye ve Cibuti arasında arsa devri protokolü imzalandı!

Türkiye ve Cibuti arasında bir protokol imzalandı. Protokole göre, Türkiye, Ankara'da bulunan İncek Diplomatik Site'deki bir arsayı Cibuti'ye, Cibuti de Haramous Sud'da bulunan bir arsayı Türkiye'ye devredecek...

Malatya'da sağlık yatırımları için arsa devri!

Malatya Büyükşehir ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında Yeşiltepe’de yer alan Asker Hastanesi ile mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki arsanın devrine ilişkin hazırlanan protokol imzalandı.

Markalı konut projelerinde Anadolu devri!

İstanbul’da arsa arzının sınırlı olması ve diğer illerden gelen konut talebi ile gayrimenkul şirketleri yeni adresler belirledi. Markalı konut projelerinde Anadolu devri başladı.

Burdur depremevleri TOKİ arsa devri aşamasında!

Milletvekili Bayram Özçelik Burdur Merkez’deki TOKİ Konutları ile ilgili yaptığı açıklamada, Burdur Belediyesi’nin arazinin devredilmesi için verdiği dilekçenin bakanlıkta değerlendirildiğini, TOKİ’ye devrin yapılmasına çalıştığını belirtti.

Arsa tapusu için gerekli belgeler!

Arsa tapusu devir işlemleri, arsanın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde yapılıyor. Arsa tapusunun devri için hem alıcıdan hem de satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, arsa tapusu için gerekli belgeler nelerdir?

Bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı? Tapu bağışlama işlemleri nasıl yapılır?

Çorum'da TOKİ'ye arsa devri Ocak'ta tamamlanacak!

Çorum Belediyesi'nin sosyal konul projesi ile ilgili 87 dönümlük arsa devrinin önümüzdeki ay tamamlanacağı öğrenildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirtti.

2b arsa devri Haberi

2b arsa devri

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek arsalar 2b arsa deniyor. 


"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 2b arazilerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazisi satın alabilmek için belirlenen süre zarfı içerisinde il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekli oluyor.


2b arazilerinin satışı sadece hak sahiplerine yapılıyor.  Satış işlemleri yetkili idare tarafından, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanması gerekiyor. Bu hususla ilgili hükümler aşağıda açıklanıyor;


A. Ormanların Korunması ve Geliştirilmesi

Devlet, ormanların...