02 / 05 / 2024

2b tarımsal amaçlı olmayan araziler

2b tarımsal amaçlı olmayan araziler

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca çiftçinin heyecanla beklediği gün geldi. Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçilerin tarımsal destekleme ödemeleri peş peşe yatırılıyor. Peki bu ay hangi destekler yattı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?  

Çiftçiler dikkat! 1 milyar 81 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri yatırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 1 milyar 81 milyon 396 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını dile getirdi.

Çiftçilere son dakika müjdesi! Ödenecek tarımsal destekler açıklandı! Hangi ürüne kaç TL mazot gübre desteği verilecek?

Çiftçilerin merakla beklediği 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar yayımlandı. Hangi ürün için çiftçilere ne kadar tarımsal destek ödemesi yapılacağı belli oldu. İşte o rakamlar

Çiftçilere son dakika müjdesi! 163,1 milyon TL'lik tarımsal destek ödemeleri bugün yatıyor! Kalem kalem açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere tarımsal destek ödemeleri ile ilgili bir son dakika müjdesini verdi. Çiftçilerin hesaplarına bugün ödeme yapılıyor. İşte ödenecek kalemler...

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Türkiye’de maltlık arpa tohumu üretimi yapan ilk bira şirketi olan Anadolu Efes, bu yıl üreticiden 117 bin ton arpa alımı yapacak. 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirketin tarımsal ekonomiye katkısının 1 milyar lira olması bekleniyor.

Çiftçilere resmen son dakika müjdesi! 78,8 milyon TL'lik tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor! Kaçırmayın!

Çiftçilere resmen son dakika müjdesi... 78,8 milyon TL'lik tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor... Kaçırmayın...

Çiftçiler dikkat! Yüzde 50 indirimde detaylar tek tek belli oldu!

Üreticilerin bu sene ile ilgili tarımsal amaçlı su kullanım hizmet tutarlarının yüzde 50'sinin desteklenmesiyle ilgili uygulama esasları netleşti. Üreticilere su kullanımında uygulanacak yüzde 50 indirimin esasları tek tek belli oldu.

Çiftçilere müjde üstüne müjde! Şimdi sıra buraya geldi! Tam yüzde 50 indirim uygulanacak! Hemen bakın!

Çiftçilere 2023 yılına ilişkin destek ödemeleri ve indirimler devam ediyor. Şimdi de tarımsal amaçlı su kullanım hizmet bedelleri ile ilgili indirime gidilecek. Tam yüzde 50 indirim uygulanacak! Hemen bakın!

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Buğday, mısır ve pamuk fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler, Fed'in alacağı kararlar ve Çin'in açılmasının desteklemesi bekleniyor.

İstanbul’daki çiftçiler dikkat! Tarımsal destek başvurularını kaçırmayın!

İstanbul’daki çiftçiler dikkat! 2023 yılında üreticilere mısır ve ayçiçeği tohumu, yazlık ve kışlık fide, malç naylonu ve gübre ile mazot destek talepleri toplanmaya başladı. Tarımsal destek başvurularını kaçırmayın! İşte detaylar…

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan meydana getirilen açıklamaya göre; 96 milyon 411 bin liralık tarımsal destekleme ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak.

Çiftçilere ve tarımsal işletmelere müjde! Bu yıl 600 TL destek verilecek! Hemen başvurun! 

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı'na katılan tarımsal işletmelere verilecek destek miktarı açıklandı. Peki çiftçilere kaç lira destek verilecek? İşte Çiftlik Muhasebe Veri Ağı'na katılan tarımsal işletmelere verilecek o destek...

2b tarımsal amaçlı olmayan araziler Haberi

2b tarımsal amaçlı olmayan araziler

2b tarım arazisi nedir?

2b arazileri; 6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri ifade ediyor.


2/B Kanunu, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler ile Hazineye ait tarım arazileri hakkında uygulanıyor.


2B Kanununun Tarım Arazileri İle İlgili Hükümleri:

Hazineye ait tarım arazilerinin doğrudan satışında hak sahipleri nasıl belirlenecek?


Hazineye ait tarım arazilerinin; bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kiralayan, kira sözleşmesi halen devam eden kiracıları veya bu arazileri aynı süreyle tarımsal amaçla kullanan ve kullanımlarının halen devam ettiği idarece belirlenen kullanıcıları ya da paydaşlarından; bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içerisinde bu arazileri bedeli karşılığında doğrudan satın almak için idareye...