19 / 05 / 2024

2.el konutlarda kdv var mı

2.el konutlarda kdv var mı

Maliye Bakanlığı'nın konut KDV oranları 2013'e göre yaptığı uygulama Ocak ayında başlamıştı. Bakanlığın yaptığı düzenleme ile KDV oranları artık metrekareye göre değil, konut fiyatına göre uygulanıyor...

2. el otomobil fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş bekleniyor!

Son dönemde fiyatların düştüğü ikinci el otomobil piyasasındaki son durum pek çok kişi tarafından merak edilirken, fiyatların yüzde 10-15 daha düşmesinin beklendiği belirtildi.

En çok satılan ikinci el otomobil markaları belli oldu! O marka bayrağı devretti! 

En çok satılan ikinci el otomobil markaları peş peşe açıklandı. Türkiye 2. el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

İzmir ve 2 ilde daha KDV'den muaf arazi fırsatı! 55 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İzmir ve 2 ilde daha KDV'den muaf arazi fırsatı sunuyor. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 55 bin TL'den başlıyor.

Sıfır ve 2.el taşıt almak isteyenlere 8.122,57 TL taksitle araç kredisi...

Ziraat Bankası ve Vakıfbank araba sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik avantajlı bir taşıt kredisi kampanyası başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu kampanya kapsamında, hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara cazip nakit para desteği sağlıyor.

2023'te en çok satılan 2. el otomobil markaları belli oldu!

2023'te 1 milyon 881 bin 97 ikinci el araç satıldı. Peki en çok hangi otomobil markaları tercih edildi? 

İkinci el otomobilde beklenti 6.8 milyon!

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el otomobil pazarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ekim'den sonra Kasım ayında da daralma sürdü; 2.el otomobil pazarının 6.8 milyon bandında olacağını öngörüyoruz” dedi.

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

İkinci el otomobil alıp satarken galericiler mi, kurumsallar mı iyi?

AutoClub Genel Müdürü Turgut Yüksekdağ, X sosyal medya hesabından 2. el otomobil alım satımı ve kurumsal 2. el otomobil firmaları ile ilgili bir paylaşım yaptı. Peki ikinci el otomobil alıp satarken galericiler mi, kurumsallar mı iyi? Vatandaşlar bu konu hakkında ne düşünüyor? 

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

İlk el konutlarda azalış hız kesti! Satışların yüzde 69’u ikinci el!

Türkiye'de ilk el konutlarda azalış hız kesti. Bu kapsamda Ekim ayında Türkiye’de toplam 29 bin 230 konut ilk elden satıldı. Ayrıca ülke çapında ay boyunca toplam 64 bin 531 ikinci el konut satıldı.

İkinci el araç alacaklara 'fiyat' uyarısı!

Türkiye’de son 2 yıldır aralıksız bir şekilde artış sürdüren 2.el araç fiyatları, son dönemdeki durağanlığının arkasından düşüş trendine başladı. Düşüş olan fiyatlar daha fazla iner mi? İşte haberin detayları...

2.el konutlarda kdv var mı Haberi

2.el konutlarda kdv var mı


Konut KDV oranları 2013!


Maliye Bakanlığı'nın konut KDV oranları 2013'e göre yaptığı uygulama Ocak ayında başlamıştı. Bakanlığın yaptığı düzenleme ile KDV oranları artık metrekare göre değil, konut fiyatına göre uygulanıyor. Bu karar ile birlikte yeni konutlarda 150 metrekarenin altındaki dairelere uygulanan yüzde 1'lik KDV oranı da tarihe karışmış oldu.


Önceki sistemde 150 metrekare altı konutların tesliminde yüzde 1, 150 metrekare ve üzeri konutlardan ise yüzde 18 KDV alınırken, konut KDV oranları 2013 uygulaması ile birlikte, büyükşehirlerde metrekare fiyatı 500 ile 1000 lira arasında olan konutlardan yüzde 8, metrekaresi 1000 lira ve üzeri konutlardan yüzde 18 KDV alınıyor. Yeni düzenlemede konutların değeri ise, arsa birim fiyatı, binanın emlak vergi değeri ve piyasadan toplanan satış değerleri üzerinden hesaplanıyor. Bakanlığın bu uygulaması 2013 yılında...