02 / 05 / 2024

3 boyutlu illüzyon müzesi Vialand

3 boyutlu illüzyon müzesi Vialand

Avrupa'nın ilk 3D illüzyon müzesi Vialand'de açılıyor. Üç boyutlu 100 eserin sergilendiği müzede izleyici sanatın bir parçası oluyor; üç boyutlu eserlerin yanında, önünde, hatta içinde fotoğraf veya video çektirebiliyor.

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 boyutlu şehir modellerinin üretilmesine katkı sağlayacak ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi’nin hayata geçirileceği açıklaması geldi.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

3 D yazıcılırda çok satanlar! 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sağladığı imkanlarla teknoloji tutkunlarının ilgi odağı olan 3 boyutlu yazıcılarda piyasadaki ürünlere baktık. İşte fiyatları... 

3 boyutlu yapı stokları Metaverse'de yerini alacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan 3 boyutlu yapı paylaşımı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan 3 boyutlu yazıcılarla inşa edilen yapılara yönelik paylaşımda bulundu. 

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yazıcı ile üretildi. İstanbul'da inşa edilen bu ev, Türkiye'nin ilk yaşam projesinin de başlangıcı oldu.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

3 boyutlu gayrimenkul turu platformu geliyor!

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, üç boyutlu "360 Derece Sanal Gayrimenkul Turu Platformu"nu piyasaya sunmak için çalışmalara başladı.

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

3 boyutlu teknolojiler inşaat alanında önemli paya sahip! 

3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Hızla gelişen 3 boyutlu teknoloji inşaat alanlarında önemli paya sahip durumda.

Murat Kurum: 81 ilin 3 boyutlu dijital ikizini çıkardık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Nöbetçi Bakan" uygulaması kapsamında geldiği Meclis'te, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Murat Kurum kentsel dönüşüm kapsamında, "81 ilin 3 boyutlu dijital ikizini çıkardık" dedi...

Şehirlerin 3 boyutlu dijital ikizleri oluşturuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Şehirlerimizin 3 boyutlu dijital ikizlerini oluşturduk. 2020 yılında sistem tüm belediyelerimizin kullanımına açılacak. Böylelikle, yapılar izlenecek ve kaçak yapılar dijital olarak takip edilip önlenebilecek" şeklinde konuştu...

3 boyutlu illüzyon müzesi Vialand Haberi

3 boyutlu illüzyon müzesi Vialand


Avrupa'nın ilk 3D illüzyon müzesi olan Canlı Müze / Alive Museum, VIALAND'de açılıyor. Üç boyutlu 100 eserin sergilendiği müzede izleyici sanatın bir parçası oluyor; üç boyutlu eserlerin yanında, önünde, hatta içinde fotoğraf veya video...