10 / 05 / 2024

3. havaalanı çed raporu

3. havaalanı çed raporu

İstanbul Dördüncü İdare Mahkemesi, İstanbul Yeni Havalimanı projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) olumlu raporunun yürütmesini durdurması kafaları karıştırdı...

TOKİ İzmir Kemalpaşa 2. ve 3. Etap için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Kemalpaşa 2. Etap ve 3. Etap projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ Silivri 3. Etap projesinde ÇED süreci başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Silivri 3. Etap projesi için ÇED süreci başladı. Proje 72 milyon 450 bin TL'ye mal olacak.

Ed Sheeran İngiltere'de 3.7 milyon sterlin’lik mini köy kurdu!

Dünyaca ünlü şarkıcı Ed Sheeran, aynı mahalleden dört ev alarak 3.7 milyon sterlin’lik bir mini köy kurdu...

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

KİPTAŞ Silivri Konutları 3. Etap'ın ÇED süreci başladı!

KİPTAŞ Silivri Konutları 3. Etap'ın ÇED süreci başladı. Kura çekilişinin 28 Nisan'da yapılacağı projede dairelerin en erken 2020 yılının 2. yarısında teslim edilmesi planlanıyor..

Lübnanlıların gözü mega projelere yakın arazilerde!

BOSS4 Gayrimenkul İnşaat A.Ş. Kurucu Ortağı Ahmet El Khatip, "Kanal İstanbul, 3. Havaalanı gibi mega projelerin çevresinde arazi bakıyoruz." dedi.

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.

Danimarka'dan 3. havaalanı açıklaması!

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalimanının kapasitesinin THY tarafından dahi doldurulabileceğini belirtti.

3. havaalanının altyapı bağlantıları R&M’e emanet!

İsviçre merkezli Reichle & De-Massari İstanbul’un yeni havaalanının son teknolojiler kullanılarak kurulacak network’ünün kablo altyapı tedariğine başladı.

Orkun Group'un acı günü! Akın Sevim vefat etti!

İGA 3. Havaalanı Altyapı Direktörü Ersan Sevim'in babası Akın Sevim vefat etti. Orkun Group başsağlı ilanı yayınladı.

İstanbul projelerle kuzeye kayıyor!

İstanbul'un en büyük 3 ulaşım projesi hayata geçiyor. Projelerle kent içi trafiği hafifletilecek. 3. Köprü - 3. Havaalanı - Halkalı Demiryolu Projesi, Şişli-Küçükçekmece Metro Hattı Projesi ve Belgrad Ormanları Dekovil Demiryolu projesiyle İstanbul adım adım kayacak.

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

3. havaalanı çed raporu Haberi

3. havaalanı çed raporu


İSTANBUL Dördüncü İdare Mahkemesi, İstanbul Yeni Havalimanı projesi için Çevre Bakanlığı’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesini durdurması kafaları karıştırdı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi “Havalimanı projesi planlandığı şekilde devam edecek, inşaatı engelleyecek bir durum yok” açıklaması yaparken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), kararın ardından bölgeye çivi bile çakılamayacağını savundu. İhalesi geçen yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen yeni havalimanına ilişkin dört etaplı projede, birinci etabın 2016 yılında, tamamının ise 2018 yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor.


1 YIL SÜRMESİ BEKLENİYOR

Yürütmeyi durdurma kararı ise karmaşa yarattı. Yürütmenin durdurulması için mahkemeye üç ayrı dava açan ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu, “Bu kararla ilgili sürecin minimum bir yıl sürmesi bekleniyor. Dolayısıyla bu sürede inşaat...