03 / 07 / 2024

3. havalimanı bilirkişine itiraz davası

3. havalimanı bilirkişine itiraz davası

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı ile ilgili davada bilirkişi tayin edilen üç kişiye itiraz geldi. İtirazın gerekçesi: Üyelerden biri eski İBB Daire Başkanı, biri 'siyanüre evet' dedi, biri ailesi için jeotermal su ruhsatı başvurusunda bulundu

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün saat 16:30'da açılacak olan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Herkes tarafından merak edilen havalimanının adı henüz açıklanmadı. Ancak havalimanının girişine " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " yazılı tabela asıldı...

3. Havalimanı'na 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı!

3.Havalimanı'nın açılışına saatler kala, isminin ne olacağı da oldukça merak ediliyor. Yeni havalimanı girşine takılan tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü.

3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine ve dünyanın en büyük havalimanına olma özelliğine sahip olacak 3. havalimanı projesi hızla ilerleiyor. Peki 3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

3. havalimanı, İstanbul'u dünya lideri yapacak!

İngiliz The Economist dergisi 3. Havalimanı'nın da açılmasıyla İstanbul'un havayolu taşımacılığında iki yıl içinde dünya liderliğine yükseleceğini yazdı.

3. Havalimanı'nın ilk etabı 2018'de faaliyete geçecek!

5 aylık siyasi belirsizliğin ardından geleceğine yönelik yorumlar yapılan 3. Havalimanı projesi kesintiye uğramadan sürüyor. Şantiyelerinde 1.800'ü aşkın kamyon çalışıyor.

Enerji verimliliğiyle yılda bir 3. Havalimanı yapılır!

ENERJİ Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, enerjinin bir yıl tasarruflu kullanılması sonucunda 3 bin 600 okul, 3 boğaz köprüsü, 3 havalimanı veya 738 tam donanımlı hastane yapılabileceğine de dikkat çekti.

Mesut Yılmaz'ın oğulları 3. Havalimanı inşaatında!

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğulları Emir Hasan ve Mehmet Yavuz yılmaz, 3. havalimanının harfiyat işine girdi. Yılmaz Kardeşlerin şirketi CFS ve diğer 10'a yakın harfityatçı şirketin yaptığı işin büyüklüğü ise 1 milyar Euro'nun üzerinde.

3. havalimanı bilirkişine itiraz davası!

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı ile ilgili davada bilirkişi tayin edilen üç kişiye itiraz geldi. İtirazın gerekçesi: Üyelerden biri eski İBB Daire Başkanı, biri 'siyanüre evet' dedi, biri ailesi için jeotermal su ruhsatı başvurusunda bulundu

3. Havalimanı için 20 bin TL bilirkişi ücreti istendi!

Meslek odaları 3. Havalimanı için verilen ÇED olumlu raporuna 2014 yılında dava açtı. Bilirkişi incelemesi isteyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi davacı odalardan 20 bin lira keşif ve bilirkişi ücreti istedi.

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı bilirkişine itiraz davası Haberi

3. havalimanı bilirkişine itiraz davası

3. havalimanı ile ilgili yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldı. Dava ile ilgili ‘bilirkişi incelemesi yapılana kadar’ yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Ancak bu karar kısa sürede kaldırıldı. İnceleme yapılmadan inşaat tüm hızıyla devam etti. Bu arada mahkeme 15 Mayıs’ta bilirkişi heyetini belirledi.

Heyet şu isimlerden oluşuyor:   İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği’nden Doç. Dr. İbrahim Demir, İTÜ Meteoroloji Mühendisliği’nden Doç. Dr Ali Deniz, İTÜ İnşaat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Tarkan Erdik, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Malik Gözübol, İÜ Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Orhan Sevgi, Yrd. Doç. Dr. Ali Küçükosmanoğlu, İTÜ İnşaat Fakültesinden Biyolog Prof. Dr. Süleyman Övez.


Ancak bu kez başka bir sorun ortaya çıktı. Bilirkişi heyetinden bir akademisyenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  adına çalıştığı tespit edildi....