29 / 04 / 2024

3. Havalimanı çalışmaları 5 haziran 2015

3. Havalimanı çalışmaları 5 haziran 2015

Geçen yıl temeli atılan Türkiye’nin mega projelerinden 3. Havalimanı’nın inşası hızla devam ediyor. Temel Kotil, bu projenin dünya tarihini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl'deki hasar tespit çalışmaları 3 güne kadar tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'deki depremle ilgili olarak, "En geç 3 güne kadar hasar tespit çalışmalarını tamamlıyor olacağız" dedi.

Trabzon Havalimanı'ndaki bakım ve onarım çalışmaları mecliste!

Trabzon Havalimanı'nda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Ekrem İmamoğlu, Silivri Kiptaş 3. etaptaki inşaatı çalışmalarını inceledi! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de Kiptaş konutları 3.Etaptaki çalışmaları inceledi. 3. bölgede yüzde 95 tamamlanma gerçekleştiği belirtildi...  

Ahmet Kaya'dan Trabzon Havalimanı'ndaki pist bakım çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti için resmi başvuru yapıldı!

İstanbul Havalimanı'nın 3. pist çalışmaları sürerken, 18 Haziran tarihinde 3. bağımsız pistin uçuşa hazır olacağına dair resmi başvuru, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SGHM) yapıldı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında çalışmalar son süratsürüyor.

3. Havalimanı çalışmaları 5 haziran 2015 Haberi

3. Havalimanı çalışmaları 5 haziran 2015

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasından itici güç olacak olan 3. Havalimanı ile ilgili STAR’a açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, bu projenin dünya tarihini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi.


Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen’in full kapasite çalıştığını ve artık sıçrama noktasında yeni bir havalimanının desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Kotil, bu proje ile Afrika, Uzakdoğu ve Asya’nın Avrupa’ya İstanbul üzerinden uçacağını söyledi.


İstanbul’un bulunduğu lokasyon gereği transit geçiş ‘hub’ı olacağını söyleyen Kotil, 3. Havalimanı’nın hayata geçmesiyle yıllık 80 milyon olan yolcu trafiğinin bir anda artacağını ve İstanbul’un dünya havayolu trafiğinin merkezine oturacağını belirtti. Bu proje ile dünyada seyahat eden insanların İstanbul’a gelerek buradan dağılacağını söyleyen Kotil, bunun Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Afrika’nın artık eskisi gibi olmadığını...