04 / 05 / 2024

3. Havalimanı karadeniz dolgu çalışması

3. Havalimanı karadeniz dolgu çalışması

Geçtiğimiz haftalarda 3. Havalimanı dolgu projesi için başlatılan ÇED başvurusu sonuçlandı. Proje için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alındı..

3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman geliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özdemir, 3. Havalimanını yaptıklarını, buraya gelecek yolcu ve araç sayısının belli olduğunu belirterek, 3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman yapmayı planladıklarını söyledi.

3. havalimanında çalışacak şoförler aranıyor!

3. Havalimanı'nın hafriyat işlerini yapan Orkun Group'un 600 kişilik şoför ilanına sadece 300 kişi cevap verdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, "Piyasanın 2 katı maaşla şoför arıyoruz. Gelen olmuyor. Türkiye'de işsizlik yok" dedi.

3. Havalimanı inşaatında çalışacak 600 şoför alınacak!

3. Havalimanı'nın hafriyat işlerini yapan Orkun Group'un 600 kişilik şoför ilanına sadece 300 kişi cevap verdi. İlhan Karadeniz, "Piyasanın 2 katı maaşla şoför arıyoruz. Gelen olmuyor. Türkiye'de işsizlik yok" dedi.

3. Havalimanı İstanbul'da arsa fiyatlarını arttırdı!

Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımı olarak nitelendirilen 3. Havalimanında çalışmalar devam ediyor. Konum olarak İstanbul'un Karadeniz olarak nitelendirilen bölgesine inşa edilen proje, stratejik lokasyonuyla ön plana çıkıyor.

3. Havalimanı raylı sistem ihalesine 9 teklif geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması ihalesine 9 firma teklif verdi..

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. Havalimanı karadeniz dolgu çalışması Haberi

3. Havalimanı karadeniz dolgu çalışması

İnşaat çalışmaları devam eden 3. Havalimanı için yapılacak dolgu çalışmaları başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda 3. Havalimanı dolgu projesi için başlatılan ÇED süreci sonuçlandı. 3. Havalimanı dolgu çalışmaları için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alındı.

Böylece 3. Havalimanı'nda uçaklara akaryakıt ikmali yapmak için kullanılacak limanın yeri değiştirildi. Yeni ikmal limanı için Karadeniz’e 15 bin metrekarelik dolgu yapılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı İkmal Terminali İlave Dolgu Projesi ile; Projedeki batı dalgakıranı o lokasyondaki zayıf zemin karakterinden ötürü stabilite problemlerine karşı önlem olarak 35 metre kuzeye ötelendi.

Doğu dalgakıranı 100 metre uzatılarak, eski projede 550 metre olan doğu dalgakıranı 650 metre olacak şekilde düzenlendi.

6 ayda tamamlanacak

Proje kapsamında 87 bin 757 metreküp dolgu yapılacak. Kullanılacak dolgu malzemesi 20 kilometre mesafedeki Işıklar Köyü'nde bulunan...