05 / 05 / 2024

3 havalimanı ulaşımda Türkiyeyi dünyanın tam ortasına yerleştirecek

3 havalimanı ulaşımda Türkiyeyi dünyanın tam ortasına yerleştirecek

Yeni havaalanı sayesinde dar gövdeli uçaklarla gelişmiş ekonomilerin yarısına geniş gövdeli uçaklarla dünyanın tamamına İstanbul'dan erişim mümkün olacak. Bu sayede Türkiye hava yolu ulaşımında kural koyucu konumuna yükseliyor

Sabiha Gökçen ile 3. Havalimanı arası 45 dakika olacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli kapsamında yapılacak metro hattında kurulacak makas sistemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir tren, kesintisiz bir şekilde 3. Havalimanı’na ulaşabilecek.

3. havalimanı 29 Ekim'de açılamayacak iddiası yalan!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Bazı çevreler '3. Havalimanını 29 Ekim'de açamayacaklar' iddiasıyla milletimizin moralini bozma gayretindedir." açıklamasında bulundu...

3. havalimanı metro güzergahı nasıl olacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapsitesine sahip olacak olan 3. havalimanı 29 Ekim'de resmen açılacak. 3. havalimanına geri sayım başlamışken en çok merak edilen soru ''havalimanına ulaşım nasıl sağlanacak?'' oluyor.

3. havalimanı tamamlandığında 100 bin kişi çalışacak!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Şu anda 35 bin kişinin çalıştığı 3. Havalimanı’nı 29 Ekim 2018’de hizmete verdiğimizde 100 bin kişi çalışacak" dedi...

3. havalimanı metrosunun bakım-onarım tesisleri için yeni plan!

29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı.

3. havalimanı iniş ve kalkışa hazır!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Aka, 3. havalimanı pistinin iniş ve kalkışa hazır hale geldiğini açıkladı.

3. havalimanı yılda 200 milyon insana hizmet edecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  3. havalimanının  inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında yılda 200 milyon insana hizmet edecek" dedi..

3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebi TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İstanbul 3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebini sordu..

AB'den 3. havalimanına övgü: Gurur duymalısınız!

Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, İstanbul ziyaretinde 3. havalimanı ile ilgili, "3. Havalimanıyla gurur duymalısınız. Son teknolojiyle donatılmış çok büyük bir havalimanı gerçekten. Yapımı takdire şayan" dedi...

3. havalimanına çılgın toprak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul projesinden çıkacak 1,5 milyar metreküplük toprağın 3. Havalimanı'nın yanındaki arazinin yeşillendirilmesi için kullanılacağını söyledi.

3. Havalimanı'nın ismi açılışta belli olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Ahmet Arslan, 3. Havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

3. havalimanının ismi 29 Ekim'de açıklanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. havalimanının isim konusunda "İnşallah 29 Ekim'de hep beraber ismi öğreneceğiz, ondan önce herhangi bir isim telaffuz edilmesi ve ortaya konulması söz konusu değil." açıklamasında bulundu...

Halkalı-3. havalimanı metro ihalesi ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı-3. havalimanı metro ihalesinin son durumu hakkında bilgi verdi...

3 havalimanı ulaşımda Türkiyeyi dünyanın tam ortasına yerleştirecek Haberi

3 havalimanı ulaşımda Türkiyeyi dünyanın tam ortasına yerleştirecek

Dün 25 Aralık darbe girişiminin yıldönümüydü. 2 yıl önce darbeciler, Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak mega projeleri hayata geçiren işadamları gözaltına alınıyor, başta yeni havalimanı olmak üzere 3. Köprü, Kanal İstanbul ve benzeri yatırımların faaliyeti durduruluyordu. Önceki gün, Gezi Parkı platformu ve 25 Aralık darbecilerinin hedefindeki yeni havalimanı inşaatındaydık. Havadan helikopterle inşaat alanını gezdik, proje hakkında brifing aldık.... Öncelikle müteahhitleri gözaltına alınarak sabote edilmek istenen yeni havalimanına ilk uçağın ne zaman ineceğini öğrendik; 26 Şubat 2018. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününde, yeni havalimanının ilk etabı bitmiş ve resmi tarifeli ilk uçuş başlamış olacak. Böylelikle İstanbul, havayolu ulaşımında dengeleri değiştirecek ve Türkiye'yi dünyanın tam ortasına yerleştirmiş olacak. 


2 BİN 200 KAMYON ÇALIŞIYOR 

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni havalimanı inşaat şirketi...