21 / 05 / 2024

3. hazar forumu

3. hazar forumu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hazar (Caspıan) Strateji Enstitüsü forumunda Türkiye olarak 2014 yılında 50 - 52 milyar metreküp doğal gaz talebi olacağını açıkladı....

3. Havalimanı 57 ülkeye tanıtıldı!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Almanya'daki Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF), 57 ülkenin Ulaştırma Bakanlarına 3. Havalimanı projesini tanıttı.

Yatırımlar için KOBİ'lere 10,3 milyar liralık kredi desteği!

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan 5'inci İş Forumu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOBİ'lere 10,3 milyar liralık bir kredi vereceklerini söyledi.

Yığın Malzeme Taşıma ve Depolama Forumu için Foundations eğitimi başlıyor!

Sanayi sektörünün can damarı olan yığın malzeme taşımacılığı ve depolama teknolojisi hakkında maliyet düşürücü tedbirler ve en son yenilikler, Yığın Malzeme Taşıma ve Depolama Forumu kapsamında 2-3 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Foundations eğitimi ile

Yeni İpek Yolu, Çin ile Avrupa'yı birbirine yaklaştırıyor!

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'dan temsilcilerin katılımıyla Washington'da gerçekleştirilen Trans Hazar Forumu'nda, "Trans Hazar Doğu Batı Ticaret ve Transit Koridoru" ile ilgili konular detaylı şekilde masaya yatırıldı.

Dünya gözünü 3. havalimanına çevirdi!

İstanbul’da düzenlenen Havacılık Forumu'nda, Türkiye'nin sektördeki yeri tartışıldı. Dünyanın gözünü İstanbul’a çeviren 3. havalimanı, yerli uçak ve sivil havacılık masaya yatırıldı. Yıldırım, "Dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde olacak" dedi.

Araplar yatırımlarını 3. Havalimanı etrafına çevirdi!

Türk Arap İlişkileri Uzmanı, Uluslararası İş Forumu (IBM) Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, Arap sermayesinin 3'üncü Havalimanı etrafında kümeleneceğini söyledi.

Hazar Dy Gayrimenkul İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hazar Dy Gayrimenkul İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Erdoğan Kurt Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yüksel Kurt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 3 milyon 245 bin TL sermaye ile 1 Eylül'de Pendik'de kuruldu.

Arap sermayesi 3. havalimanı etrafına yönelecek!

Türk Arap İlişkileri Uzmanı, Uluslararası İş Forumu (IBM) Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, Arap sermayesinin 3'üncü Havalimanı etrafında kümeleneceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan: 3. havalimanını hazmedemeyenler var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'a yapmış olduğu resmi ziyareti sırasında düzenlenen Türkmenistan - Türkiye iş Forumu 'nda yaptığı konuşmada 3. havaalanına değindi. Erdoğan; "3.havalimanını hazmedemeyenler var" dedi..

MÜSİAD Uluslararası Fuarı lansmanı 3 Haziran'da gerçekleşecek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak gerçekleştirdiği MÜSİAD Uluslararası Fuarı lansmanı 3 Haziran'da yapılacak...

3. İstanbul Uluslararası Su Forumu 27-29 Mayıs'ta gerçekleşecek!

Dünya çapında bilim insanları ile üst düzey yabancı devlet adamlarının katılacağı 3. İstanbul Uluslararası Su Forumu (İUSF) 27-29 Mayıs tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde toplanacak...

TANAP 10 milyar dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilecek!

İstanbul’daki Hazar Forumu’na TANAP, Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projeleri damgasını vurdu. Zirvede konuşan SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, TANAP’ın başta 7-8 milyar dolar hesaplanan maliyetinin 10 milyar doları bulacağını söyledi.

Hazar Forumu'nun gündemi Marmaray oldu!

Kazakistan Demiryolları Başkanı Asgar Mamin, gelecek yıl Marmaray ile bağlantılı projeleri olacağını, bu sayede boğazlara kadar uzanacaklarını belirterek, "Yani Çin'den Avrupa'ya tek bir proje üzerinden ilerlenebilecek" dedi...

3. hazar forumu Haberi

3. hazar forumu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye olarak 2014 yılında 50-52 milyar metreküp doğalgaz talebi olacağını açıkladı. 2015 yılına kadar bütün illerin doğalgaza kavuşacağını belirten Yıldız, Hazar bölgesindeki enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasında proje halindeki enerji iletim hatlarının birbirine rakip olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. 


Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Hazar (Caspıan) Strateji Enstitüsü'nün bu yıl 3. kez gerçekleştirdiği foruma katılan Bakan Yıldız, Türkiye'nin enerji politikaları ve mevcut çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Türkiye'nin hem coğrafyasından kaynaklanın avantajları, hem de sürdürülebilir siyasi istikrarıyla cazibe merkezi olduğunu belirten Yıldız, Azerbaycan'daki kaynakların Avrupa ülkelerine ulaştırılması konusunda, "Çok yoğun, gayretli ve başarılı çalışmalar var. Artık inşallah işin sonuna geliyoruz. Bu işin planlanması, projelendirilmesi ve fizibilitesiyle ilgili bir çok hazırlıklar yapılmış durumda. Hazar'daki üretimin enerji...