27 / 04 / 2024

3 Köprü çalışmaları

3 Köprü çalışmaları

Bitme aşamasına gelen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki çalışmalar 24 saat devam ediyor.Denizden ilk defa görüntülenen köprüdeki "kedi yolu" da çift taraflı ilerliyor.

3.Köprü'deki çalışmalar hız kazandı!

Kedi Yolu montajı geçen ay biten 3'üncü Köffltl'de çalış malar hızlandı. Köprüdeki toplam 78 adet eğik askı halatın montaj işlemi bitti.

3. Köprü güzergahındaki ağaç kesme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. Köprü güzergahındaki bir ağaç kesme çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Hatay Defne'deki köprü çalışmalarında sona gelindi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Defne İlçesine bağlı Balıklıdere Mahallesi’nde Asi Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayacak köprüde gerçekleştirilen özverili çalışmalarda finale geldi.

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

İzmir trafiği Meles'teki köprü çalışmaları nedeniyle kapatıldı!

Konak ve Karşıyaka tramvayları güzergahlarında yeralan Bostanlı köprüsü ve Şehitler Caddesi'ndeki Meles köprüsüne yönelik çalışma için trafik akışını kamuoyunu bilgilendirmeden değiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, gecikmeli olarak açıklama yaptı.

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde "işçilerin ücretlerini alamadığı için iş yavaşlatma eylemi yaptığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

3. Köprü'nün şantiye alanını su bastı!

Beykoz Riva yolu üzerinde bulunan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü şantiye alanı sular altında kaldı. Ekipler şantiye alanındaki suyu tahliye çalışmalarına başladı.

3. Köprü'nün son videosu!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar son hızla devam ediyor. Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında hayata geçirilen 3. Köprü'nün yaz aylarında hizmete açılması planlanıyor.

Zonguldak Kozlu'da köprü çalışmaları devam ediyor!

Kozlu girişi Dört Yol Kavşağı ile karşıdaki Dere Sokak ve Güney Mahallesi’nin Kozlu Merkez’le birleştirilmesini sağlayacak olan köprünün çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birbirine bağlayacak olan 3. Köprü Projesi'nde çalışmalar büyük hızla sürüyor. Projede son aşamalara gelindi. En yeni video ve fotoğraflar haberimizde.

3. Köprü inşaatı Korelileri İstanbul'a bağladı!

3. Köprü inşaatında çalışan Güney Koreli personel İstanbul'da temelli kalmayı, hatta evlenmeyi planlıyor.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

3. Köprü inşaatında 300 bin TL'lik malzeme çalındı!

3. köprü inşaatının şantiyesine giren hırsız, asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu ve 6 adet elektronik beyini çaldı... Hırsız, 300 bin TL değerindeki elektronik malzemeleri 600 TL'ye hurdacıya sattı...

3 Köprü çalışmaları Haberi

3 Köprü çalışmaları

Tamamlandığında dünyanın en geniş asma köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü,  denizden ilk defa görüntülendi. 


Bitme aşamasına gelen 3. köprüdeki çalışmalar 24 saat devam ediyor. Köprüdeki çalışmaların ilerleyişi denizden de rahatlıkla görülüyor.


Bu arada, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalıştığı "kedi yolu" olarak adlandırılan geçici yürüyüş yolu da çift taraflı ilerliyor.



- Raylı taşımacılık yapılan en uzun asma köprü olacak



Bu yıl 29 Ekim'de tamamlanması öngörülen ve "ilklerin köprüsü" olacağı belirtilen köprü, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın "en geniş", bin 408 metrelik ana açıklığıyla da üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın "en uzun" asma köprüsü olacak. 


Köprü, 322 metreyi aşan yüksekliğiyle dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olma özelliğinin yanı sıra, 8 şerit araç yolu ve 2 hat demiryoluyla İstanbul'un trafik yükünü büyük oranda...