28 / 04 / 2024

3. köprü en geniş köprü olacak

3. köprü en geniş köprü olacak

3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. Köprü tamamlandığında, dünyanın en geniş köprüsü olacak.

3. köprüdeki Astaldi hisselerine Çinliler talip!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada 3. köprüdeki Astaldi hisseleri ile IC Holding'e ait yüzde 20 hisseye Çinliler talip olduğunu belirtti...

Bakan Arslan'dan 3. köprü eleştirilerine yanıt!

Bakan Arslan, "3. köprü uzak" eleştirilerine "Aldığınız mesafe belki küçük, şimdi daha fazla mesafe gidiyorsunuz ama dur- kalktan kaynaklı 3-4 misli yakıt tüketiyorlar. Çevreye verdiğimiz zarar ayrı bişey. En azından 3. Köprü kullandığınızda hangi saatte hangi zamanda hedef noktaya ulaşacağınızı bil

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birbirine bağlayacak olan 3. Köprü Projesi'nde çalışmalar büyük hızla sürüyor. Projede son aşamalara gelindi. En yeni video ve fotoğraflar haberimizde.

Serhat Çeçen: 3. Köprüde işin yüzde 65'i bitti!

IC Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, 3. Köprü'nün hem gece hem gündüz kendisini tamamen göstermeye başladığını belirterek, "Köprü ve yollar olarak işimizin yüzde 65'ini bitirmiş durumdayız" dedi.

3. köprüde iki yakanın birleşmesine son 648 metre!

2013 yılında yapımına başlanan ve tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü olacak 3. Köprü'nün inşaatında iki yakanın birleşmesine 648 metre kaldı.

3. köprü ilk defa denizden görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en geniş asma köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, denizden ilk defa görüntülendi. Bitme aşamasına gelen 3. köprüdeki çalışmalar 24 saat devam ediyor.

3. köprüde son durum fotoğrafları!

Tamamlandığında dünyanın en geniş asma köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, denizden ilk defa görüntülendi. Bitme aşamasına gelen 3. köprüdeki çalışmalar 24 saat devam ediyor.

İşte 3. Köprü'den en yeni kareler!

Trafiği rahatlatacak 3. Boğaz köprüsünün yapımı devam ediyor. 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. İşte köprünün son fotoğrafları;

3. Köprü'nün son durumu havadan görüntülendi!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen 3. Köprü inşaatının son durumu drone ile görüntülendi. Proje Dünyanın en büyük asma köprüsü özelliği taşıyor.

3. Köprü inşaatında kedi yolu tamamlandı!

Yapımı devam eden 3. Köprü projesinde ana halat çekimi için kılavuz görevi görecek olan "kedi yolu" montajı tamamlandı. Projede en önemli aşamalardan biri olan "ana halat"ın çekilmesi için hazırlık aşamasının sonuna geliniyor.

3. köprünün yolları görünmeye başladı!

İstanbul’un üçüncü gerdanlığı her geçen gün daha belirginleşiyor. Yavuz Sultan Selim adını alacak olan 3. köprüde, araçların geçeceği tabyalar yerleştiriliyor.

3. köprü en geniş köprü olacak Haberi

3. köprü en geniş köprü olacak

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. Kuzey Marmara otoyolunda bazı bölümlerinde karayolu tamamlandı ve asfaltlanarak hizmete hazır hale getirildi. Proje kapsamında henüz tamamlanmayan viyadük, altgeçit ve üstgeçitlerde çalışmalar hızla sürüyor. Köprü tamamlandığında, dünyanın en geniş köprüsü olacak.


Yavuz Sultan Selim ismi verilecek olan 3. Boğaz köprüsünde iki yaka geçtiğimiz aylarda, iki kule arasına kılavuz kablo çekilmesiyle ilk defa bir araya gelmişti.


Ana kablonun döşenmesinde kullanılacak "Cat Walk" ismi verilen Kedi yolunun iki yaka arasında yapılmasının ardından Avrupa ve Anadolu yakası bir kez daha bir araya geldi. Köprü üzerinde işçi ve mühendislerin artık yürüyerek karşıdan karşıya geçebildiği belirtildi. Kule kablo dağıtım semeri ve...