05 / 05 / 2024

3. köprüyle ilgili İdare Mahkemesi kararları

3. köprüyle ilgili İdare Mahkemesi kararları

Kuzey Ormanları Savunması ile Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası'nın da aralarında bulunduğu meslek odaları, 3.Köprü güzergahını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin 8. İdare Mahkemesinin verdiği karar hakkında basın toplantısı düzenledi.

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

3.Köprü planı İBB Meclisi'nden geçti!

Sarıyer ve Beykoz bölgesinde yer alan 3. Köprü’nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

3. köprü yollarının imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi!

SARIYER ve Beykoz gerigörünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan 3. Köprü'nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

3. köprü imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde kabul edildi!

3. Köprü’nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

3. köprü bağlantı yolları imar planı değişikliği kabul edildi!

SARIYER ve Beykoz gerigörünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan 3. Köprü’nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Can Atalay:3. Köprü inşaatı durdurulmalı!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, 8. İdare Mahkemesi'nin aldığı kararın "bağlantı yolları" ile ilgili değil, bizzat 3. Köprü Projesiyle ilgili olduğunu açıkladı.

İdris Güllüce: 3. köprü inşaatı konut inşaatı kadar basit değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 3.köprüyle ilgili, "Bir sürü detaylar söyleniyor. Bu bir konut inşaatı gibi basit bir şey değil. İşte görüyorsunuz, yol inşaatı devam ediyor" dedi.

3. köprü için 8 ilçede acele kamulaştırma!

İstanbul’a yapılacak 3. köprü ve bağlantı yolları için 8 ilçedeki bazı alanlar için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

3. Köprü yoluna ekolojik köprü şartı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 3. Köprünün bağlantı yollarına yaban hayvanları için ekolojik köprü şartı getirdi. Bağlantı yollarına 6 adet ekolojik köprü inşa edilmesi planlanıyor.

3. Köprü bağlantı yollarına 12 talip!

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. Köprü bağlantı yolları Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı Otoyolu için 6 Mart 2015'te ihale yapılacak. 42 firma şartnameyi incelerken, 12 tanesi satın aldı.

3. köprünün açılış tarihi belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TRT Haber'de yayınlanan "3 Gün" programında Gazeteci Mustafa Kartoğlu ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. Elvan, 3. köprünün 29 Ekim 2015'te açılacağını söyledi...

3.köprünün açılış tarihini Bakan Elvan açıkladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TRT Haber'de Gazeteci Mustafa Kartoğlu ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. Bakan Elvan, 3. köprünün açılış tarihini de açıkladı.

3. köprünün kule inşaatında sona doğru gelindi!

İstanbul Boğazı’na yapılan 3. köprünün kulelerinde sona gelindiği belirtildi. Yüklenici firma, 4 kulede deniz seviyesinden 300 metre yüksekliğe ulaşıldığını, 88 adet dev ‘anchor box’un kulelerin tepelerine yerleştirildiğini duyurdu.

3. köprüyle ilgili İdare Mahkemesi kararları Haberi

3. köprüyle ilgili İdare Mahkemesi kararları

Basın açıklamasında "3. Köprü artık 2 beton kuleden, Kuzey Marmara Otoyolu ise asfalt izinden ibarettir. Mahkeme plan değişikliklerinin İBB yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm onayı ile yürürlüğe konmasını hukuka aykırı bulmuştur. Verilen kararla köprü ayaklarını her iki yakada 3. Köprü güzergahı ile bağlayacak ana koridorları içeren planlar iptal edilmiştir ki bu karar proje bütünlüğünün iptalini de gerektirir niteliktedir" ifadelerine yer...