30 / 04 / 2024

3. nükleer santralin yeri

3. nükleer santralin yeri

Taner Yıldız: 3. nükleer santralin yeri Ankara'da mı Artvin'de mi İstanbul'da mı olacak konusu çok spekülasyona açık, biz 2 yıldan daha önce bu yer belirlenmesi ile alakalı öngörüde bulunmayacağız" dedi

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı.

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

Ankaralı sanayicinin gözü nükleerde!

Ankaralı sanayiciler 3 nükleer santralin malzeme tedariğine talip oldu. Toplam maliyeti 60 milyar doları bulan projelerin 21 milyar dolarlık kısmını tedarik işleri oluşturuyor. ASO, 3 yıl sürecek inşaat aşamasındaki fırsatların kaçmaması içn eğitimlere başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

İngiltere Hinkley Burnu'na nükleer santral inşa edilecek!

İngiliz hükümeti, ülkenin güneyindeki Hinkley Burnu'nda kurulması planlanan nükleer santralin inşasına onay verdi.

3 nükleer santralde 3 büyük hamle geliyor!

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çin'de yenilenebilir enerji, nükleer ve kömürde 3 önemli protokole imza attı. Bakan Albayrak, "3 nükleer santralda, 3 büyük hamle geliyor. Çinlilerle düğmeye basıldı, Japonlar ve Ruslarla süreç hızlanıyor. İlk reaktör 2023’te" dedi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali protesto edildi!

Akkuyu’daki çevreciler Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali projesi için santralin giriş kapısı önünde eylem yaptı.

Nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek..

İğneada'ya 3. nükleer santrali yapılacak mı?

İğneada'da 3. Nükleer Enerji Santrali yapılacağı iddiasına ilişkin olarak Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu soru önergesi hazırladı. Gündoğdu, sorularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti..

3. nükleer santralin yeri Haberi

3. nükleer santralin yeri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. nükleer santralin yeri  Ankara'da mı Artvin'de mi İstanbul'da mı olacak konusu çok spekülasyona açık. Biz 2 yıldan daha önce bu yer belirlenmesi ile alakalı öngörüde bulunmayacağız" dedi. 

     Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Lokalinde nükleer santraller ve enerji sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

     Japonya ile yapılan nükleer santral anlaşması kapsamında kurulacak şirkette Türkiye'nin sahip olacağı yüzde 49 oranındaki hissede halka arzın olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldız, halka arz ve blok satışla ilgili net bir karar olmadığını, hükümetler arası anlaşmada bu ayrıntılara yer verilmediğini, bunu daha sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını ve değerlendireceklerini söyledi. 

     Nükleer konusunda Japonya ile Rusya'nın süre açısından yarışmasını öngördüklerini ifade eden Yıldız,...