29 / 04 / 2024

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı.



dunya.com'un haberine göre, Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Uluslararası Nükleer Silahları Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) 2022 yılı nükleer silah harcamaları ile ilgili raporu, İsviçre’nin Cenevre kentinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Söz konusu rapora göre, nükleer silahlara sahip olan toplam 9 ülke cephaneliklerini modernize etmeye ve genişletmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar üst üste 3’ncü yılda da artış gösterdi.

 Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Bu kapsamda, 2022 yılında nükleer silahlara harcanan rakam bir önceki yıla göre yüzde tam 3 artış ile beraber 82.9 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Amerika Birleşik Devletleri, nükleer silahlara en çok harcama yapan ülke olmaya devam etti. ABD’nin aynı zamanda, geçen yıl nükleer silahlanma konusunda tam 43.7 milyar dolar harcama yaptığı ifade edildi.

İşte nükleer silahlara en çok para harcayan diğer ülkeler...


Geri Dön