07 / 05 / 2024

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

Atatürk Kültür Merkezi 2008 yılının Haziran ayından itibaren restore çalışmaları hızla devam ediyor. Cumhuriyetin 90. yılında AKM'nin açılışı yapılacak diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 2013 yılında açılabileceğini belirtti

Türkiye'de diploma denkliği almak isteyen öğrenciler dikkat: Artık dil belgesi zorunlu

Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye'deki denklik işlemlerinde artık dil belgesi şartı bulunuyor. Özellikle öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerin en az 3 uluslararası sıralama kuruluşunun listesinde ilk 400 içinde yer alması gerekecek. İşte detaylar..

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.12 milyon metrekare!

Pamir&Soyuer 2020 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2020 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.12 milyon metrekareye yükseldi...

Kanal İstanbul anketi: Yüzde 35.8 evet, yüzde 49.3 hayır!

Area Araştırma’nın son anketine göre vatandaşların yüzde 49.3’ü Kanal İstanbul projesine olumlu bakmıyor. AKP seçmeninin yüzde 12’si de projeye olumlu bakmadığını belirtiyor.

Park Mavera 3'te 1 yıl ödemesiz 15 yıl vade fırsatı!

Gelir Paylaşımı Modeli ile TOKİ ve Makro ortaklığında inşa edilen Park Mavera 3 projesi, İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Başakşehir'de inşa ediliyor. Projede 1 yıl ödemesiz 15 yıl vade fırsatı sunuluyor.

Akıllı şehir ekosistemi ICSG 2020'de buluşacak!

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, 8-9 Nisan'da, akıllı şehir ekosisteminin yerli ve yabancı karar vericilerini bir araya getirecek...

6 günde 1,2 milyar dolarlık mobilya ihracatı!

"15. CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı" kapılarını yeni rekorlarla kapatırken, fuar süresince 1,2 milyar dolarlık ihracat sözleşmesi gerçekleştirildi. 

CNR İMOB 122 bin 516 ziyaretçiyle kapılarını kapattı!

Türkiye mobilya sektörünü tek çatı altında toplayan CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı 122 bin 516 toplam ziyaretçiyle kapılarını kapattı.

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarına açılacağını açıkladı.

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle açıldı.

Mega projeler 3 Ekim'de görücüye çıkıyor!

Mega projeler İstanbul'da görücüye çıkıyor. 3. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 3 Ekim'de başlıyor. 

3. Havalimanı, 3 Katlı İstanbul Tüneli'nde son durum!

3. Havalimanı, Kanal İstanbul, 3 katlı İstanbul Tüneli gibi dev projelerde gelişmeler neler? 3. Havalimanı’nın ismi ne zaman açıklanacak? Nasıl belirlenecek? İşte tüm soruların cevapları..

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Haberi

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali



Atatürk Kültür Merkezi'nin restorasyon çalışmaları devam ederken açılışı Cumhuriyet'in 90. yılına açılmaya hazırlanıyor.



3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nin Haliç Kongre Merkezi'ndeki açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay AKM için şu açıklamalarda bulundu:


Önümüzdeki günlerde o mekânı basınla birlikte gezeceğiz. İnşallah 2013'ün Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet'in 90. yılında AKM'nin açılışını yapacağız.


2009'da Kültür ve Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası'nın açtığı dava nedeniyle proje, 9. İdare Mahkemesi kararıyla durdurulmuştu sonrası yaşananları ise Bakan Günay şu şekilde anlattı:


Adında ne yazık ki kültür ve sanat sıfatı taşıyan bir sendikanın, sudan ve siyasal nedenlerle yaptığı bir müdahalenin ve bilinçsizce verilmiş bazı kararların sonucunda, yer teslimi yapılmışken, proje sahiplerinin yaptığı Avrupa çapında bir projeye ve bugünkü rakamlarla 90 milyon liralık bir kaynak da hazır iken bu başvuru...