04 / 05 / 2024

300 yıllık yalı

300 yıllık yalı

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’daki yalısı satışa çıktı!

Azerbaycanlı hayırsever işadamı Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’da bulunan yalısı satılıyor. 300 yıllık tarihe sahip yalı için 17 milyon lira değer biçildi.

Madonna Portekiz'den 300 yıllık ev aldı!

59 yaşındaki ABD'li star Madonna, Portekiz'in Sintra bölgesinde bulunan 300 yıllık evi satın aldı..

Kırıkkale Delice'deki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor!

Kırıkkale'nin Delice ilçesinin Çerikli kasabasındaki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor. Cami 2010 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş ve sit alanı olarak ilan edilmişti.

Manisa'daki 300 yıllık Donbaycıoğlu Hanı restore ediliyor!

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Donbaycıoğlu Hanı, Akhisar Ticaret Borsası tarafından restore ediliyor. Alhat, yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip Donbaycıoğlu Hanı'nın restorasyonunu üstlendiklerini belirtti.

Bursa Osmangazi'deki 300 yıllık kilise 1,5 milyon dolara satılıyor!

Bursa'da bulunan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen kilise binası, sahibi tarafından 1,5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.

Polatyol'un 55 yıllık deneyimi ile Eston Şehir Mahallem satışta!

Polatyol'un 55 yıllık deneyimi ile Eston Şehir Mahallem projesi satışa çıktı. Eston Şehir Mahallem Bahçeşehir'de metrekare birim fiyatı 4 bin 300 liradan başlangıç gösteriliyor...

Kayseri'deki 300 yıllık Vezirhan restore ediliyor!

Osmanlı sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın 1724 yılında yaptırdığı 300 yıllık tarihi Vezirhan, restore edilerek turizme kazandırılacak. Çalışmaların iki yıl içerisinde bitmesi planlanıyor.

1983 yılında yüz yıllık yalı kül olmuş!

1983 yılında Paşabahçe'de bulunan 100 yıllık tarihi yalı, itfaiyenin tüm çabalarına rağmen yanarak kül olmuş. Sultan Abdülmecit'in Divan Efendisi Şevket Bey'in inşa ettirdiği yalının büyük bir kısmı yanarak kül olmuş.

Bayburt'ta 300 yıllık kilise restorasyon için bekliyor!

Bayburt merkeze bağlı Söğütlü köyünde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya başlayan 300 yıllık kilisenin aslına uygun onarılarak inanç turizmine kazandırılması isteniyor. Adnan Türkben, "Kilisenin orijinal halini bozmadık'' dedi.

Çorum'daki 300 yıllık Dikiciler arastası restore edilmeyi bekliyor!

Osmanlı döneminde Yonca Teşkilatı için kurulan Çorum'daki 300 yıllık dikiciler arastası, yok olmak üzere, dünyanın en küçük pasajı olduğu söylenen arasta yıllardır restore edilmeyi bekliyor...

Bahçe kazısında 20 milyon yıllık deniz ineği fosili çıktı!

Bahçe kazısında 20 milyon yıllık deniz ineği fosili çıktı. Mut ilçesinde bir çiftçinin, sahile 120 kilometrede ve 300 rakımdaki bahçesine meyve fidanı dikmek amacıyla kazı yaptığı sırasında deniz ineği fosili bulundu...

300 yıllık yalı Haberi

300 yıllık yalı



Gözden çıkarılan tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzere


300 yıllık yalı


Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı 300 yıllık tarihi ile Boğaziçi'nin en eski yalısı. Ancak bu özelliğini fazla koruyamayacak gibi görünüyor. Mülkiyeti Mülhak Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait olan yalı, 1956 yılından bu yana onarım görmüyor. Talana uğrayan iç kısmı neredeyse tamamen yıkılmış durumda. 7 yıldır Anıtlar Kurulu tarafından alınan restorasyon kararlarına ise aldıran yok.


   Anıtlar Kurulu yetkilileri, Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı için 'sadece Boğaziçi'nin değil, dünya mimarlık tarihinin mevcut en eski ve en önemli ahşap yalı örneklerinden biri' diyor. Bu önemli yalı bir an önce önlem alınmazsa yok...