03 / 05 / 2024

3.boğaz köprüsü inşaatında son durum

3.boğaz köprüsü inşaatında son durum

3. Boğaz Köprüsü Projesi'nde çelik tabliyelerin konulması işlemiyle birlikte köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri tüm hızıyla devam ediyor...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmalarda son olarak köprünün ana halatlarını oluşturacak 296 çelik kablodan 92'si bir kıtadan diğer kıtaya çekildi

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki şantiyesinde, itme sürme yöntemi ile yapım çalışmaları süren Asya yaklaşım viyadüğünün sağ tabliyesinin 38, sol tabliyesinin de 37 metrelik kısmı tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda, geçen ay kulelerinin inşaat çalışmaları tamamlanan "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü"nde inşaat çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Köprüsü inşaatında 324 kadın çalışıyor!

2022’de açılması planlanan Çanakkale Köprüsü ve otoyolu projesinde 324 kadın çalışıyor. Şantiyede çalışan kadın mühendisler, "mühendisliğin kadını erkeği yok. Biz Türkler bu durumu çok güzel aştık" dediler.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında denize iniliyor!

Geçen yıl 18 Mart'ta temeli atılan, tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

Devlet Bahçeli Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Gökoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatında incelemeler yaptı. Devlet Bahçeli Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor.

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 64 milyon TL sermaye ile açıldı.

Denizli'nin ilk ard germe köprüsü inşaatında son durum!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’ın müjdesini verdiği Denizli'nin ilk ard germe köprüsü inşaatı hızla devam ediyor.

3.boğaz köprüsü inşaatında son durum Haberi

3.boğaz köprüsü inşaatında son durum

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda köprü yapım çalışmasında artık eğik askı halatlarının montaj işlemleri yapılıyor. Haziran ayında 24 adet eğik askı halatın montaj işlemi tamamlandı, 15. çelik tabliyenin konulmasıyla montajlanan toplam eğik askı halat sayısı 60'a yükselmiş oldu. 

Eğik askı halatları ana açıklıktaki 44 çelik tabliyenin asılmasında kullanılacak olan bir askı sistemi olduğunu hatırlatan Şantiye saha şefi, "15. çelik tabliyenin konulmasıyla montajlanan eğik askı halatlar, 315 milimetre ile proje dahilindeki çapı en geniş duct'lara sahip olan halatlar. Dolayısıyla içlerindeki büklüm sayılarıda diğer halatlara göre daha fazla...Proje dahilinde bu çapa sahip olan duct'ların büklüm sayısı 151 adet olarak tasarlandı. 8.eğik askıyı bitirdiğimizde 141 adet büklüm sayısı ile projedeki en fazla büklüm sayısını içeren 3.eğik askıyı da...