03 / 05 / 2024

3d baskı ile kale inşaatı

3d baskı ile kale inşaatı

İnşaatlarda genellikle iki malzeme seçeneği kullanılırdı: Tahta veya beton. Bugün ise inşaat malzemeleri ve tekniklerinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Andrey Rudenko isimli mimar ise inşaat sektörünü tamamen değiştirecek bir girişimle ortaya çıkıyor.

İnşaat sektöründe dev binanın yapımı 140 saat sürdü!

Avrupa'nın en büyük 3D baskı inşaat tekniği ile yapılmış olan tek binası The Wave House Veri Merkezi, sadece 140 saatte tamamlandığı kaydedildi. 

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

‘Amazon Teknoloji Sınıfı’ ile 4 bin genç kodlama eğitimi alacak! Hemen başvurun!

Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda kurduğu Amazon Teknoloji Sınıfı ile gençlerin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olacak.

Cırcula 3d Teknoloji Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Cırcula 3d Teknoloji Ve Tasarım Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Türkiye Simge Goorany tarafından kuruldu.

Revza Yapı İnşaat Kumaş Boya Baskı Konfeksiyon Aksesuar Medikal Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Revza Yapı İnşaat Kumaş Boya Baskı Konfeksiyon Aksesuar Medikal Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Aslantaş tarafından kuruldu.

Dolar yükseliyor, euro yükselişine ara verdi, sterlin yeniden baskı altında

Dün açıklanan ISM imalat dışı PMI ve hizmet PMI rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ile ADP özel sektör istihdamda da son ayda artış olması dolardaki düşüşü durdurdu. Dolar yükselirken, euro yükselişe ara verdi sterlin ise tekrar baskı altına girdi.

3D Pişirme Teknolojisi ile karşınızda Arçelik ocaklı fırınlar! Arçelik ocaklı fırın fiyatları ne kadar?

Arçelik şık tasarımları, gelişmiş teknolojisi ve uygun fiyatlarıyla her zaman en çok tercih edilenler arasında. Arçelik'ten 3D pişirme teknolojisi ile karşımıza çıkan ocaklı fırınlar her evin olmazsa olmazı arasında yer alıyor. Peki, Arçelik Ocaklı Fırın fiyatları ne kadar?

Bask Grup Yapı Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Bask Grup Yapı Dekorasyon Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Burak Açıkgül ve Serhat Kızıltepe ortaklığında kuruldu.

3D Beton Yazıcı Teknolojisi ile konut devri başladı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında 3D teknolojisi ile inşa edilen konutları kaleme aldı.

Deba Demir Baskı İşleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla İstanbul Şubesi açıldı!

Deba Demir Baskı İşleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla İstanbul Şubesi Tuzla’da 938 bin 796 TL yatırım bedeli ile Ömer Arslan ve Suat Gevrekci tarafından açıldı.

Avrupa'da bir ilk: 3D baskılı ilk ev kiralandı!

Hollanda'da yaşayan bir çift, Avrupa'nın ilk tamamen 3D baskılı evini kiraladı.

Elit Grup Baskı Beton Tasarımları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elit Grup Baskı Beton Tasarımları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sefa Yetim tarafından kuruldu.

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

3d baskı ile kale inşaatı Haberi

3d baskı ile kale inşaatı

İnşaatlarda genellikle iki malzeme seçeneği kullanılırdı: Tahta veya beton. Bugün ise inşaat malzemeleri ve tekniklerinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Andrey Rudenko isimli mimar ise inşaat sektörünü tamamen değiştirecek bir girişimle ortaya çıkıyor: 3D baskı. Rudenko ilk olarak nisan ayında 3D baskı ile 2 katlı bir ev yapmayı planladığını duyurdu. Daha sonrasında ise 3D baskı yöntemini kullanarak bir kale inşa etti. Rudenko'nun 3D baskıcısı 10 milimetre yüksekliğinde. 30 milimetre genişliğinde beton tabakalar üretiyor. Rudenko, şu sıralar 3D baskı sistemi ile bir ev inşa etmeyi planliyor. Evi ilk başta Minnesota'da yapmayı düşünen Rudenko, daha sonra sıcak bir iklimde inşaat yapmanın daha kolay olacağına karar verdi. Hedefi, proje bitene kadar günde 24 saat durmadan baskı yapmak. Rudenko. 3D baskı teknolojisi ile yapmayı planladığı...