20 / 07 / 2024

3.havalimanı danıştay

3.havalimanı danıştay

Uzmanlar, Rekabet Hukuku zorunluluklarının dikkate alınması gerektiğini, şart koşulan prosedürler yerine getirilmez ise ihalenin ‘Danıştay’a götürülebileceği uyarısında bulundu...

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

TAV'dan 3. havalimanı ortaklık açıklaması!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 3. havalimanı ortalık açıklaması yaptı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. havalimanı isim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanının ismi konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, isim konusunda sabırlı olunması gerektiğini söyledi...

3. havalimanı Körfez pazarını etkilemeye başladı!

İspanyol turizm danışmanlık firması ForwardKeys, İstanbul 3. havalimanının daha şimdiden Körfez pazarını etkileyemeye başladığını açıkladı.

Veli Ağbaba'dan 3. havalimanı için komisyon çağrısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "3. havalimanı inşaatı ile ilgili AKP hükümetine açık çağrı yaptı. Ağbaba, "Bir komisyon kurulsun, bu komisyon oradaki kazaları araştırsın. Eğer hükümet bir komisyon kurmazsa CHP bu konuda bir komisyon kuracak." dedi.

İstanbul 3. Havalimanı'nın graniti Van'dan

Van'daki ocaklardan çıkarılan ve bir mermer fabrikasında işlemlerden geçtikten sonra kullanıma hazırlanan granit, yapımı süren İstanbul 3. Havalimanı'nda kullanılacak. Sipariş edilen 14 bin metrekarelik granitin bir kısmı hazırlanıp İstanbul'a gönderildi.

Ahmet Arslan'dan 3. Havalimanı finansörü açıklaması!

Hollandalı firma 3. Havalimanı finansmanından çekildi iddialarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıt verdi. Bakan Arslan; 'Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez.' dedi.

Anadolu Yakası Belediye Başkanları 3. Havalimanı'nı gezdi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Anadolu Yakası Belediye Başkanları, önce Hac’dan dönen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’i ziyaret etti, ardından 3. Havalimanı inşaatına giderek çalışmaları yakından inceledi.

3. Havalimanı İstanbul'da konut metrekare fiyatlarını uçuracak!

Coldwell Banker Kale Ticari Gayrimenkul Danışmanı Özgür Tandoğan, 2018 yılında tamamlanacak İstanbul'un 3. Havalimanı'nın Şişli, Esentepe, Gayrettepe ve Levent'te konut metrekare fiyatlarını uçuracağını söyledi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 3. köprü kararı!

Danıştay'ın en üst karar organı olan İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 14. Dairesi'nin 3. Boğaz Köprüsü'nü ÇED'den muaf tutan kararını oy birliğiyle bozdu.

Danıştay'dan 3. Köprü kararı!

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), Danıştay 14. İdare’nin 3. Boğaz Köprüsü'nün ÇED’den muaf tutulmasının yolunu açan kararını oybirliği ile bozdu.

3. Havalimanı, Türkiye'yi ekonomik açıdan nasıl etkileyecek?

Projesi, ihale süreci ve inşası tartışma konusu olan 3. havalimanı ile ilgili hem ekonomik hem de hukuki açıdan yeni problemler gündeme geliyor.

Almanya'dan 3. Havalimanı için kredi istendi!

Hükümet, 3. Havalimanı projesinin finansmanı için Alman bankalarının kapısını çaldı. Taraf gazetesinin haberine göre Almanlar, projenin finansmanı için yapılan görüşmelerde, "çevre" ile ilgili çekincelerini sıraladı.

3.havalimanı danıştay Haberi

3.havalimanı danıştay

Rekabet Kanunu’nun birleşme ve devralmalara ilişkin düzenlemeleri uyarınca şehirdeki birden fazla havalimanının tek bir işletme tarafından işletilmesinin yasaklanabileceğini hatırlatan ACTECON Rekabet ve Regülasyon Danışmanlık firması Ortağı Ali Ilıcak, “3’üncü havalimanının işletilmesinin kime verileceğine bağlı olarak çok büyük bir hukuki açmazın içine girilmesi riski bulunuyor. Rekabet Kurulu bu tip özelleştirmelerde pazarın rekabetçi bir şekilde yapılandırılmasına yönelik öngörüş bildirir. Her ne kadar bu görüşün bağlaşıcı olmadığı söylense de özelleştirme süreci kurumun çıkardığı tebliğlere göre yürütülmezse Danıştay tarafından iptal edilme tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle sürecin rekabet hukukuna uygun yönetilmesi çok önemli” diye konuştu.


Yeni havalimanı İstanbul’un kuzeyinde kurulacak


Bakanlığın 3’üncü havalimanını 3’üncü köprü ile paralel şekilde şehrin Kuzey’inde konumlandıracağını söyleyen Ali Ilıcak, “Bir taraftan iç pazarın organizasyonu diğer taraftan ise uluslar arası havacılık sistemine...