01 / 05 / 2024

3.havalimanı uçuş güvenliği

3.havalimanı uçuş güvenliği

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 3. havalimanı ile ilgili hazırladığı raporda, "İhalesi sonuçlanan havaalanının proje kotunun 105 metreden 70 metreye indirilmesi, bu havaalanının çalışamaz hale getirecektir." ifadelerine yer verdi...

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği eğitimi veriliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada 3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildiğini söyledi.

Havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorunu mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa Yunuseli Havaalanı'nın ticari uçuşlara kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil, Bakan Arslan'a havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorununu sordu..

3. Havalimanı'nın güvenliğinde Proline tercih edildi!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatını gerçekleştiren ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, havalimanının güvenliğini sağlaması için Proline'ı tercih ediyor.

Kırşehir'deki inşaat işçilerinin can güvenliği sağlanmalı!

Kırşehir'de inşaat sektöründe işçilerin can güvenliği yok. Çoğu inşaat alanlarında gerekli önlemlerinin alınmaması sonucu işçi ölümler çoğaldı.

3. havalimanının güvenliği için 4 bin kişi işe alınacak!

2018'in ilk çeyreğinde faaliyete girmesi planlanan İstanbul'un yeni havalimanında sadece güvenlik bölümü için 4 bin kişi işe alınacak. Proje bittiğinde toplam istihdam sayısı ise 100 bini bulacak.

THBB 3. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması başladı!

THBB sektörde faaliyet gösteren tesisleri iş sağlığı ve iş güvenliği açısından bilgilendirmek, farkındalık yaratmak, teşvik etmek ve tesislerin yeterliliğini ölçmek amacıyla Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’nın üçüncüsünü düzenliyor.

İnşaatlarda iş güvenliği uzmanı zorunluluğu!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere ceza kesiliyor. İşte, inşaatlarda iş güvenliği uzmanı zorunluluğu!

Alya Çevre Danışmanlık ve İş Güvenliği Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Alya Çevre Danışmanlık ve İş Güvenliği Hizmetleri Limited Şirketi, Cansu Elyagut ve Safiye Gülden Çağlayan ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 3 Ağustos'ta Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi, Yakuplu Caddesi'nde kuruldu.

İnşaat sektöründen iş güvenliği uzman sayısı bir yılda yüzde 25 arttı!

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, inşaat sektörü aracılığıyla yeni bir istihdam kapısı yarattı.

Çimento sektöründe yüzde 100 iş güvenliği denetimi başlıyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikasi (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamaında ikişer kişilik denetim timleriyle iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

İnşaatta iş güvenliği yönetmeliği!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan inşaatta iş güvenliği yönetmeliğinde ise yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği yönetmeliği...

3.havalimanı uçuş güvenliği Haberi

3.havalimanı uçuş güvenliği


TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 3. havalimanı ile ilgili hazırladığı raporda, "İhalesi sonuçlanan havaalanının proje kotunun 105 metreden 70 metreye indirilmesi, bu havaalanının çalışamaz hale getirecektir. Çünkü 70 metre kotunda yapılacak pistlerden, kara yönünden, uluslararası uçuş güvenlik kriterlerine göre, iniş-kalkış mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu(İKK) bünyesinde, Harita ve Kadastro, Çevre, Jeoloji Mühendisleri ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubelerinden oluşan çalışma grubu 3. havalimanı ile ilgili hazırladıkları teknik raporu kamuoyu ile paylaştı. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde gerçekleşen basın toplantısına, TMMOB İKK sözcüsü Süleyman Solmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı’ndan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün,...