20 / 05 / 2024

3.havalimanı zemin araştırmaları

3.havalimanı zemin araştırmaları

İstanbul'a yapılacak havalimanı ve yeni şehrin zemin etütleri tamamlandı. Her iki projenin yapılacağı alanın depreme dayanıklı ve afetlere karşı sağlam olduğu anlaşıldı...

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Atatürk Havalimanı'ndaki sahra hastanesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

Atatürk Havalimanı'nda yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine ilişkin çeşitli hususların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, kripto para borsalarına yönelik araştırmaların hızlanacağını söyledi. 

TOKİ iki bölgedeki projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

AFAD, ev alırken yapı güvenliğinin araştırılmasını önerdi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara, konut alma ve kiralama sürecinde yapı güvenliğini araştırmalarını tavsiye etti.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.

GYODER gayrimenkul araştırmacılarını ödüllendiriyor!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, İAV (İktisadi Araştırmalar Vakfı) iş birliği ile GYODER Lisansüstü Tez Ödülleri' yarışmasını hayata geçiriyor. Yarışmaya  yüksek lisans ve doktora mezunları katılabilecek. Katılımcılar 30 Eylül 2021'e kadar başvurabilecek.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

Anadolu Jeoteknik Zemin Araştırma Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Jeoteknik Zemin Araştırma Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Baran tarafından kuruldu.

TOKİ 3 ilde zemin etüt raporu hazırlatacak!

TOKİ Erzincan, Elazığ ve Kahramanmaraş İllerinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesini 13 Şubat 2020 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirecek.

TOKİ 5 ildeki 3 bin 500 konut için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ordu, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya İllerinde hayata geçirilecek 3 bin 500 Adet Toplu Konut Projesi için Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihale edecek.

3.havalimanı zemin araştırmaları Haberi

3.havalimanı zemin araştırmaları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çılgın projelerin zeminine ilişkin meslek odalarının iddiaları' 'fos'' çıktı. Üç farklı inceleme bu projelerinin zeminlerinin 'kaya' gibi sağlam olduğunu gözler önüne serdi, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ve yeni şehrin zemin etütleri tamamlandı. 


Zemin etütleri ile ilgili yaptırılan incelemeler her iki projenin yapılacağı alanın depreme dayanıklı ve afetlere karşı sağlam olduğunu ortaya koydu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hem toplamda 2.5 milyon kişinin yaşayacağı yeni şehir hem de 22.1 milyar euro bedelle ihale edilen üçüncü havalimanının jeolojik ve jeofizik etütlerinden kısa süre içinde tamamlandığını açıkladı. Bayraktar, "Avrupa yakasında kurulacak yeni şehre ilişkin sonuçlar çok iyi çıktı. İstanbul'da olmayan bir zemin var. 


3. ve 4. deprem kuşağında yer alıyor. Eğim ve toprak yapısı açısından çok uygun. Afete...