03 / 05 / 2024

4 katlı bina maliyeti 2019

4 katlı bina maliyeti 2019

2019'da 4 katlı bir bina yapımı ne kadara mal olacak? Betonarme ve 1. sınıf inşaat olarak hayata geçirilecek yapının inşaat maliyeti ne kadar hesaplanacak? İşte hesaplama örneği..

Aylin Coşkun'un Zekeriyaköy'deki 4 katlı lüks villası görenleri kendine hayran bıraktı! 

2019 yılında  Volkan Aslan ile evlenen ve düğündeki takılarla '5 milyon TL'lik rahat villa alabilirim'' diyen Aylin Coşkun'un 4 katlı lüks villası görenleri kendime hayran bıraktı. 

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in 'saray yavrusu' evi görenleri büyüledi! İşte Beykoz'daki 4 katlı havuzlu lüks villa...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen yaşamlarını sürdürdükleri evleriyle dikkat çekiyor. 4 katlı, bahçeli ve havuzlu villaları, görenleri hayran bırakıyor. İşte ünlü çiftin 'saray yavrusu' villası....

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Üsküdar Belediyesi 5 katlı bina ve arsa satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar'da yer alan 5 katlı bina ve arsayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 13 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Üsküdar Belediyesi beş katlı bina ve dört arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ahmediye, Murat Reis, Validei Atik, Güzeltepe ve Küçüksu'da yer alan beş katlı bina ve dört arsayı satışa çıkardı.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Zekeriyaköy'de 4 katlı lüks villa! İdo Tatlıses ile Yasemin Şefkatli işte bu evde yaşıyor

İdo Tatlıses ile Yasemin Şefkatli, Zekeriyaköy'de yaşadıkları 4 katlı lüks evin kapılarını ilk kez açtı. 

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Koç Üniversitesi 4 ek bina inşa ediyor!

2014'ten bu yana  Koç Üniversitesi'nin eğitim ve araştırma faaliyetleri alanında hizmet veren  Koç Üniversitesi Topkapı Kampüsü'ne 4 ek bina inşa edilecek. 

Malatya'da 2 katlı bina çöktü!

Malatya'da 21 kişinin bulunduğu 2 katlı bina çöktü. Çökme sonrasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 

Kastamonu'da selden zarar gören 10 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle hasar gören 10 katlı bina iş makinesinin yardımıyla yıkıldı. 

Yenibosna'da 38.1 milyon TL'ye icradan satılık 4 katlı iş yeri!

T.C. Bakırköy 18. İcra Dairesi, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Mahallesi'nde yer alan 4 katlı iş yerini 38 milyon 125 bin 395 TL'ye satıyor... 

Şırnak Cizre'de 36 milyon TL'ye satılık iki katlı bina ve müştemilat!

Şırnak Cizre Belediyesi, Şırnak Çizre'de yer alan iki katlı bina ve müştemilatını toplam 36 milyon TL muhammen bedelle satıyor...

4 katlı bina maliyeti 2019 Haberi

4 katlı bina maliyeti 2019

Bina inşaat ortalama maliyet bedelleri, bina inşaat sınıflarına göre değişkenlik gösteriyor. 2019 yılında geçerli olacak rakamlar Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı.

Emlak vergisine esas olmak üzere 2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 18 Ağustos 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yer aldı. 

Bilindiği üzere bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor.

Peki, 2019'da 4 katlı bir bina yapımı ne kadara mal olacak? Betonarme ve 1. sınıf inşaat olarak hayata geçirilecek yapının inşaat maliyeti ne kadar hesaplanacak?

4 katlı bina maliyeti hesaplama örneği 2019

Yapı özellikleri:

Giriş kat: 120 metrekare dükkân 

1.Kat: 140 metrekare daire

2.Kat: 140 metrekare daire

3.Kat: 200 metrekare dubleks daire

Ortak alanlar dahil:...