02 / 05 / 2024

40 bin metrekare alan havadan fotoğraflanıyor

40 bin metrekare alan havadan fotoğraflanıyor

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde durum tespiti yapmak amacıyla 40 bin kilometrekarelik alanda yürütülen Ortofoto Projesi kapsamındaki görüntüleme çalışmalarının yüzde 45'i, arazi çalışmalar

Karadeniz'de 37 gayrimenkul 40 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! İhalesi 10 Ekim'de!

Maçka Belediye Başkanlığı, Trabzon ili, Maçka ilçesinde yer alan 37 adet arsa ve araziyi 40 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Peki Trabzon Maçka'da yer alan gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? İşte detaylar...

Bursa Minareliçavuş’da 15 bin metrekare alan dönüşüyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Minareliçavuş’a camiyi de içinde alacak şekilde 15 bin metrekare alanlı kentsel tasarım projesi kazandırıyor.

Sokhna Dağları'na 40 bin metrekarelik kumsal inşa edilecek!

Crystal Lagoons, Mısırlı gayrimenkul şirketi TatweerMisr ile bir işbirliği gerçekleştirerek Sokhna Dağları'na masmavi sular ile cennet gibi kumsalları getirmeye hazırlanıyor. Toplam büyüklüğü 40 bin metrekare olacak olan kumsal inşa edilecek.

Marmara Forum AVM'nin 40 bin metrekaresi İBB'ye devredilecek!

Marmara Forum AVM'de çok tartışılacak bir ruhsatlandırma formülü bulundu. İBB ile AVM sahibi Multi Yirmibeş Emlak A.Ş arasında yapılacak protokolle 160 bin metrekare alanın 40 bin metrekaresi İBB'ye devredilecek.

Gayrimenkul zengini Hussain Sajwani 40 bin apartman inşa edecek!

Dubai'nin Donald'ı Hussain Sajwani çölü, pazarlama stratejileri kullanarak lüks apartmanlar ve gösterişli malikanelerle dönüştürdü. Bu zamana kadar 15 bin 500 apartman geliştiren Sajwani 40 bin tane daha inşa etmeyi planlıyor.

Kayseri Hacılar'da 130 bin metrekare alanda dönüşüm başladı!

HACILAR Belediyesi tarafından 130 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 151 milyon TL'ye mal olacak kentsel dönüşüm projesi çalışmaları başladı.

Eminevim 10 yılda 40 bin kişiyi ev sahibi yaptı!

Emin Şirketler Grubu, kadınların altın gününe benzeyen el birliği sistemini otomotivden sonra konuta uyarladı. Şirket, 10 yıllık süreçte Eminevim markasıyla 40 bin kişiyi konut sahibi yaptı.

Van'daki 40 bin konut kentsel dönüşümle yenilenecek!

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, "Van'da 40 bin civarında ağır ve orta hasarlı yapı mevcuttur. Hedefimiz, risk taşıyan ne kadar yapı varsa tamamının dönüşümünü sağlamaktır” dedi.

Tayyar Akkurt: Suudi Arabistan'da 40 bin konut yapacağız!

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt,"Suudi Arabistan'da 5 bölgede ihtiyaç var. Riyad, Mekke, Medine, Damman bir de Tabuk'ta. Ama her bölgede genelde miktarları farklı olacak. Onları araştırıp, bakacağız. 40 bin civarı konut yapabiliriz."dedi.

40 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaatı devam ediyor!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Bizim yaptığımız hastane sayımız 230'un üzerinde ve 40 bin yatak kapasitesinin üzerinde olan inşaatlarımız devam ediyor. 40 bin yatak kapasiteli hastaneler, 2016-2017 sonu itibariyle hizmete girmiş olacak." dedi.

İzmir'e 40 bin metrekarelik central park geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayraklı'da hayata geçireceği central park için düğmeye bastı. 40 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Park İzmir için ilk kazma 2016'nın ilk çeyreğinde vurulacak.

Tayland Prensesi'ne 40 bin dolarlık tuvalet yapıldı!

Tayland Prensesi Maha Chakri Sirindhorn için, Kamboçya'ya yapacağı 3 günlük ziyaretin 1 gününü geçireceği kentte 40 bin dolarlık tuvalet inşa edildi. Tuvaletin maliyeti ise 66 Kamboçyalının ortalama yıllık ücretinden fazla.

Avrupa'dan 40 bin euroluk ev alana oturma izni verilecek!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gözünü gayrimenkul yatırımcılarına dikti. 40 bin euroluk ev alana oturma izni veren ülkeler var. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, üyesi olmayan ülkelerin konut alıcılarını markaja aldı.

40 bin metrekare alan havadan fotoğraflanıyor Haberi

40 bin metrekare alan havadan fotoğraflanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde durum tespiti yapmak amacıyla 40 bin kilometrekarelik alanda yürütülen Ortofoto Projesi kapsamındaki görüntüleme çalışmalarının yüzde 45'i, arazi çalışmalarının ise yüzde 70'i tamamlandı.


Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Bekir Tüzel, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla geçen yıl başlatılan Ortofoto Projesi ile hem afet yönetimi ve kent planlamasında hem de diğer birimlerin çalışmalarına fayda sağlayacak kritik verilerin elde edileceğini söyledi.


ALTYAPIYI KOLAYLAŞTIRACAK


Çalışma kapsamında şehirler ve ilçe merkezlerindeki kentsel alanların yanı sıra kıyı ve organize sanayi bölgelerinin görüntülenmesine devam edildiğini belirten Tüzel, "Türkiye'de 40 bin kilometrekare yeri çekiyoruz. Çalışmadan elde edeceğimiz veriler hem ihtiyaç duyulan standartlarda hem de afet yönetiminden kent yönetimine kadar birçok çalışmaya...