19 / 05 / 2024

5 geriledi

5 geriledi

Konutta önceki yıla göre satışlarda gerileme var. Kısa bir süre önce Mayıs ayı konut satış istatistikleri yayınlandı. Yayınlanan verilere göre, mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,5 oranında gerileme söz konusu.

İstanbul'da taşınma oranı yüzde 6.5 geriledi! Avrupa Yakası alarm veriyor! 2018'den bu yana en düşük seviye!

Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketi son 6 yılın en düşük seviyesini görürken, Mega kentte 2022 yılına göre taşınma oranı yüzde 6,5 geriledi. 

Altın fiyatları geriledi! Yatırımcılar tedirgin! Bugün altın fiyatları ne kadar? 5 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinden dolayı dşüşe geçti. ABD'de işsizlik maaş başvuruları ilk kez beklentinin altında kaldı. Bu gelişmeler altın piyasasına yansıdı ve fiyatlar geriledi. 

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

Altın 2 bin liradan geriledi! Yatırımcılar hemen bakın! Gram altın, çeyrek altın kaç TL? 5 Aralık Salı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne düşüşle başladı. Gram altın 2 bin liranın sınırına kadar yükselirken, bugün düşüşe geçti. Peki altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? Çeyrek altın kaç TL? 5 Aralık 2023 altın fiyatları.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

2023'ün ilk yarısında konut satışları yüzde 22 azaldı! Toplam 565 bin 769 konut satıldı!

2023 yılının ikinci çeyreğinde konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 geriledi. İşte ‘GYODER Gösterge’ 2023-2. Çeyrek Raporu'nda yer alan rakamlar...

Ticaret Bakanlığı denetimleri otomobil piyasasında deprem etkisi yarattı! İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 5 geriledi

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri ve Maliye Bakanlığı’nın kredi musluğunu kısmasıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatları yüzde 5 geriledi. 

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da yüzde 2,5 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre, ABD'de yeni konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 2,5 azaldı ve 697 bine geriledi.

Ons altın 3.5 ayın dibinde! Altın Kahini İslam Memiş'ten korkutan açıklama geldi! Çarşı pazar karışacak

Fed faiz kararını açıklamasının ardından ons altın 3,5 ayın dibine geriledi. 1893 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı karşısında İslam Memiş'ten korkutan açıklama geldi. Çarşı pazar karışacak...

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 azaldı: Ruslara konut satışı 2.5 katına çıktı!

TEPAV'ın yayımladığı Doğrudan Yatırımlar Bülteni’nin 2023 Birinci Çeyrek sayısı rakamlarına göre, 2023 yılınınilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 geriledi. Ancak, Rus vatandaşlarına satışlar 2,5 katına yükseldi. İşte ayrıntılar...

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

5 geriledi Haberi

5 geriledi

Ocak- Mayıs aylarını içeren dönem itibariyle bakıldığında da, yüzde 8,6 oranında düşüş görülmektedir. 


Ocak-Mayıs dönemi içerisinde satışı yapılan konutların detaylarına bakıldığında, toplamın yüzde 46'sının ilk el satışları ve geri kalan kısmının da ikinci el satışları olduğu anlaşılmaktadır. 


Diğer bir anlatımla yeni yapılan konutların satışları sadece 199.223 adet olmuştur yılın beş ayı sonunda. 

Bir yıl önce aynı dönemde bu satışlar 209.018 adet idi. 


Satışların düşüyor olması, GSYH içerisindeki payı sabit fiyatlarla yaklaşık yüzde 6 civarında olan ve ülke vatandaşlarının 1.800 bin kişisine iş temin eden bir sektör için sıkıntılı gelişmelerdir. 


Satışlar düşüyor ancak yeni konut fiyat endeksi de yükselişini sürdürüyor. 


Reıden-Gyoder aylık raporuna göre, mayıs döneminde bir önceki aya göre yeni konut fiyat endeksi yüzde 0,47 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,73 oranında,...