02 / 05 / 2024

5 Haziran Dünya Çevre Günü açıklamaları

5 Haziran Dünya Çevre Günü açıklamaları

Sürdürülebilir nitelikteki ödüllü mimari projeleriyle tanınan Avcı Architects’in kurucusu ve ÇEDBİK Yönetim Kurulu eski Başkan Yardımcısı Mimar Selçuk Avcı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

​​​​​​​ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 5 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda hazinenin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağının öngörüldüğünü belirtti. Yellen, Kongre'nin en kısa sürede harekete geçmesini talep etti.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye'de altın yatırımı 50 tonu geçti!

Dünya Altın Konseyi, Türklerin altın alımının 2023'ün ilk çeyreğinde 50,5 tona ulaşarak rekor kırdığını açıkladı.

Kumtel’den Dünya Kadınlar Gününe özel indirim fırsatı! 5 Mart 2023 fiyat listesi...

Yıllardır kaliteyi uygun fiyatla buluşturan Kumtel, Dünya Kadınlar Gününe özel indirim kampanyası başlattı. Peki, Kumtel HPC-01 Elektrikli Düdüklü Tencerede indirim var mı? Kumtel blender fiyatları ne kadar? İşte Kumtel'in kampanyalı ürün fiyatları...

8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya! Pırlantada yüzde 40'a varan indirim! Assos 5 Mart 2023 fiyat listesi

Assos Pırlanta'da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya başladı. Seçili pırlanta takılar yüzde 40'a varan indirimle satılıyor. Assos Pırlanta 5 Mart 2023 fiyat listesi.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka

Toprak Dünya Madencilik Ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toprak Dünya Madencilik Ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Atakan Borulday tarafından kuruldu.

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Dünya Şehir marka lansmanı 21 Haziran'da!

Her projesine, ‘’Hayat Dolu Bir Şehir’’ inşa etme anlayışıyla yaklaşan, ‘Kalite’ ve ‘Güven’ misyonu ile markalaşmayı hedefleyen Dünya Şehir marka lansmanı 21 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Yastık altında Euro'su olanlar için kritik açıklama geldi! İşte 5 Haziran 2022 Euro kuru!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Euro'nun son durumu merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Euro'da son durum ne? Euro düştü mü yükseldi mi? İşte 5 Haziran 2022 Euro kuru...

Dünya üzerindeki nakit paralar tedavülden kalkacak! Süreci başlatan imza atıldı

Dünya öümüzdeki 5-10 yılda kağıt parayı rafa kaldırarak tek bir para birimine geçecek. Artık parayı cepte ve cüzdanda taşımaya gerek kalmayacak. Para sadece banka hesabınızda göreceğiniz rakamlardan ibaret olacak.

Türkiye konut fiyatlarında dünya lideri!

Reel bir yatırım şeklinde konutlar 11.5 senede yüzde 393’lük toplam getiriyi buldu. Hatta son bir senede Türkiye konut fiyatlarında dünya birincisi haline geldi. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü açıklamaları Haberi

5 Haziran Dünya Çevre Günü açıklamaları

Selçuk Avcı, “Önemli bir yol ayrımındayız. 2035 senesine kadar global ortalama sıcaklıkların 2 derece artacağı öngörülüyor ve artık hangi yöne gideceğimize karar vermeliyiz” diyerek küresel ısınmayla mücadelenin politik arenada konu edilmediğine dikkat çekiyor.


Çalışmalarını Londra, İstanbul ve Ljubljana’daki stüdyolarında sürdüren Avcı Architects kurucusu ve ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu eski Başkan Yardımcısı Mimar Selçuk Avcı, Dünya Çevre Günü’nde sürdürülebilirliğe global anlamda dikkat çekiyor ve Türkiye’nin de ekolojik faktörleri kabul etmesi ve bu konuya odaklanılması gerektiğini dile getiriyor. Mimar Selçuk Avcı Türkiye’deki güncel yapı stoğunun önemli bir kısmını oluşturan gayrimenkul yatırımlarının günümüz şartları ile sınırlı kalmadan, gelecekteki senaryoların da hesaba katılarak ve gelecek nesillerin ihtiyaçları da önemsenerek planlanması gerektiğini şu sözlerle dile getiriyor: “Bir grup bilim adamı, dünyanın...