06 / 05 / 2024

5 hes hidroelektrik santrali

5 hes hidroelektrik santrali

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi. Hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı.

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

Çamlıca 1 HES'in özelleştirme ihalesi ertelendi!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi, gelen tekliflerin komisyonun belirlediği asgari tutarın altında kalması nedeniyle ertelendi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

Kırgızistan, HES projelerine yeni yatırımcı arıyor!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı projelerine yeni yatırımcı aradıklarını belirtti.

IC içtaş Kadıncık HES'leri 49 yıl işletecek!

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), IC içtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verdi.

5 hes hidroelektrik santrali Haberi

5 hes hidroelektrik santrali


Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi. Hidroelektrik santrallerinin 3 grup halinde 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi. Birinci grupta yer alan Artvin'deki 0,3 megavat kurulu güce sahip Esendal ve Trabzon'daki 1,04 megavat kurulu güce sahip Işıklar (Visera) hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhalede en yüksek teklifi, 1 milyon 850 bin dolar ile Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ verdi, ikinci grupta yer alan Konya'daki 0,6 megavat kurulu güce sahip Dere ve 1,04 megavat kurulu güce sahip İvriz hidroelektrik santrallerinin ihalesi ise 6 firmanın katılımıyla yapıldı. 


Santraller için en yüksek teklif, 2 milyon 300 bin dolar...