30 / 04 / 2024

50 yıllık uygulama

50 yıllık uygulama

1964 tarihli kararname ile el konulan Fenerbahçe Camii’nin bulunduğu arazinin, eski İstanbul Patriği Maksimos Vapurcu’nun mirasçısı adına tescil edilmesi kararı, benzer durumdaki davaların daha önce reddedilmesi nedeniyle tartışma yarattı.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Akfen GYO'nun yıllık kira hedefi 50 milyon dolar!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini açıklayarak yıllık kira hedeflerinin 50 milyon dolar olduğunu açıkladı. 

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Sera cenneti Hollanda’ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediyoruz!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli ham maddeyle üretilip yurt içi ve dışında piyasaya sunulan dayanıklı camlar,Hollanda'ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediliyor. işte haberin devamı...

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

120 yıllık veriler açıklandı! Korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, 120 yıllık kayıtlara göre Türkiye'de her 6 yılda bir büyük deprem olduğundan bahsederek, önemli uyarılarda bulundu.

TF Varlık Kiralama kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 22,50!

TF Varlık Kiralama'nın yurt içinde halka arz yöntemi ile ihracını gerçekleştirecek olduğumuz ilgili kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 22,50 dönemsel getiri oranı yüzde 5,5479 olarak belirlendi...

Antalya Altınova'da 35 yıllık imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediye Meclisi'nin 2019 yılının ilk toplantısı gerçekleşti. 35 yıllık imar sorununun çözüldüğü Altınova'da 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Eyüpsultan Pirinççi’de 50 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Pirinççi Mahallesi’nde 50 yıllık tapu ve imar sorunun çözüldüğünü açıkladı. 50 hektarlık alan için 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının yıllık getirisi yüzde 24,50!

TF Varlık Kiralama tarafından yurt içinde ihracı gerçekleştirilecek kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 24,50 dönemsel getiri oranı yüzde 6,3767 olarak belirlendi...

Tf Varlık Kiralama kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 18.50!

Tf Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 18.50, dönemsel getiri oranı yüzde 4,1055 olarak belirlendi...

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor.

50 yıllık uygulama Haberi

50 yıllık uygulama

Papamanolaki’nin avukatı Barış Tan, Milliyet’e yaptığı açıklamada, 1964 kararnamesi uyarınca Rumlara ait taşınmazların Hazine adına tesciline yönelik kararların, Yargıtay denetiminden geçerek kesinleşse bile, kesin hüküm niteliğinde olmadığını, dolayısıyla 1988 kararnamesi itibarıyla bu taşınmazların mirasçılar tarafından talep edilebileceğine karar verilmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Tan, “İşin en zor tarafı bu noktadaydı. Zira Rumların elindeki taşınmazlara Hazine’ce el konulması, kendilerine veraset belgesi dahi verilmemesi gibi Yargıtay’ın yıllarca vermeye devam ettiği hukukun temel ilke ve kuramları ile bağdaşmayan kararları vardı” dedi.


20 kilo 20 dolarla sınırdışı  

Tan, kararı ”1964 kararnamesinin getirdiği önlemlerin geçici olduğu gibi, bu kararnameye dayanılarak verilen mahkeme kararlarının dahi geçici nitelikte olduğu belirlendi” değerlendirmesi yaptı. Tan, kesinleşmiş olsa bile önceki Yargıtay kararlarının tartışmalı hale geldiğini ve yeni hukuki girişimlerin söz...