15 / 05 / 2024

5188 Sayılı Güvenlik Kanunu

5188 Sayılı Güvenlik Kanunu

5188 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde Gözetilecek Esaslar Hakkında Genelge kapsamında apartman güvenlik yasasına ilişkin hükümlere yer veriliyor. Özel güvenlik izni olmadan apartman güvenlik görevlisi çalıştırılamıyor...

Vişne Bahçesi Villaları'nda teslimlere sayılı gün kaldı: Son villalar! 

Vişne Bahçesi Villaları'nda satışta olan sayılı villa kaldı. Peki Vişne Bahçesi Villaları'nda fiyatlar ne kadar? İşte proje ile ilgili tüm merak edilenler...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Güvenlik korucusu olmak isteyenlere müjde! İki ilde çok sayıda güvenlik korucusu alınacak!

Güvenlik korucusu olmak isteyenler için iki ilden güvenlik korucusu alım ilanı geldi. Bu kapsamda, hangi illerde korucu alımı yapılacağı ve aranan şartlar belli oldu.

İŞKUR duyurdu! Şoför, temizlik görevlisi ve güvenlik alımları başlıyor! Hastanelerde çalışmak isteyenler hemen başvursun

İŞKUR, hastanelerde çalıştırılmak üzere, temizlik görevlisi, güvenlik ve ambulans şoförü alımı yapılacağını açıkladı. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Başvuru tarihi belli oldu mu? İşte başvuru tarihi.

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

İŞKUR birçok ilde rekor sayıda güvenlik görevlisi alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR, pek çok şehirde silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR’un paylaştığı personel alım ilanının ardından güvenlik görevlisi olarak görev almak isteyenler başvuru şartlarını ve detayları merak etmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda güvenlik görevlisi alacak! Son başvuru tarihi 26 Nisan!

Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan ilana göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Güvenlik görevlisi alımında başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru koşulları ve başvuru süreci ile ilgili ayrıntılar paylaşıldı.

Ramazan ayına sayılı günler kaldı! Hurma fiyatları açıklandı! 19 Mart 2023 fiyat listesi

Ramazan ayına sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi hurma satışları başladı. İşte detaylar....

İŞKUR rekor sayıda güvenlik görevlisi alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR, iş arayan vatandaşlara müjdeli haberi verdi. İŞKUR üzerinden silahlı ve silahsız olmak üzere güvenlik görevlisi alım gerçekleştirileceği duyuruldu.

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetleri bir arada sunan Tümosan fiyatları merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Ekonomist Selçuk Geçer dolar 40 TL olacak dedi! Beklenen o tarihi açıkladı! Sayılı gün çabuk gelir! Hemen bakın

Dolar yorumları ile bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar 40 TL olacak dedi ve tarihi açıkladı. Sayılı gün çabuk gelir! Hemen bakın.

İhtiyacı olan herkese 5 bin liraya kadar nakit! Sayılı günler kaldı fırsatı kaçırmayın

Taksitli nakit avans kampanyası çerçevesinde  bireysel kredi kartı başvurusunda bulunanlar Denizbank'tan 5 bin liraya kadar 6 ay vadeli yüzde sıfır faizli nakit avans kullanabiliyor. 31 Ocak'ta sona erecek kampanyadan yararlanmak için sayılı günler kaldı.

İŞKUR'dan okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı! 2022 TYP alımları ne zaman başlayacak?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasın sayılı günler kala gözler İŞKUR TYP okullara temizlik görevlisi ve güvenlik alımı başvuru tarihlerine çevrildi. Peki başvurular ne zaman başlayacak?  Şartlar neler? İşte ayrıntılar...

5188 Sayılı Güvenlik Kanunu Haberi

5188 Sayılı Güvenlik Kanunu

Apartman güvenlik yasası!

Site ve apartmanlarda özel güvenlik izni alınmadan güvenlik görevlisi görevlendiremiyor. Site/apartman genel kurulunun veya yönetim kurulunun kararıyla valiliğe müracaat edilerek özel güvenlik izni alınabiliyor. Konu ile ilgili yasal hükümler 5188 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde Gözetilecek Esaslar Hakkında Genelge kapsamında yer alıyor.


5188 Sayılı Güvenlik Kanunu

5188 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde Gözetilecek Esaslar Hakkında Genelge


GENELGE 2005/42


Bilindiği üzere, 2495 sayılı Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanun 26.06.2004 tarih ve 25504 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 27 inci maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. 5188 sayılı Kanunun uygulamasına ilişkin yönetmelik ise 07.10.2004 tarih ve 25606 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


Söz konusu Kanun ve Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden bu yana geçen...