27 / 04 / 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında yer alan Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalarını başlattı. Bakanlık bu yıl görüşü istenenler arasına Türk-İş, Hak-İş ve TİSK’in yanında Memur-Sen ve KESK’i de dahil etti. 

TARİH AÇIKLANDI!

15 Ekim 2018'de dönemin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılan Üçlü Danışma Kurulu'nun yeniden toplanması için çalışmalar başlatılmıştı.

Mynet'te yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türk-İş, Hak-İş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve ilgili kurumlara gönderdiği yazı ile toplantıda ele alınması istenen konuların 2 Ekim tarihine kadar Bakanlık tarafına bildirilmesi talebinde bulundu.

Bakanlık, yapılacak toplantıda ele alınması istenen konuların 2 Ekim tarih kadar Bakanlığa bildirilmesi talebinde bulunurken, toplantının yıl bitmeden gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

MEMUR-SEN TÜRKİYE KAMU-SEN VE KESK EKLENDİ

Bu toplantı önceki toplantılardan farklı olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) yazı gönderilmezken, görüşü istenenler arasına Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK eklendi.

Bakanlığın, işçi, işveren ve memur konfederasyonlarından gelen konu başlıklarını değerlendirip, yıl bitmeden Kurulu toplaması bekleniyor.

SON TOPLANTI KONUSU ASGARİ ÜCRET ZAMMI VE TAŞERONA KADROSU OLACAK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliği yaptığı 5 yıl önce yapılan toplantıda, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve çeşitli sendikaların temsilcileri katılmıştı. Bu toplantıda, asgari ücrete enflasyon zammı, KİT'lerdeki taşeronlar işçilere kadro, sendikal örgütlülüğün önündeki engeller ve kıdem tazminatı başlıkları ele alınmıştı.

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonların beklediği haber geldi! Asgari ücretliler dikkat!

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Yeni zam takvimini az evvel duyurdu! 

Son 1 gün kaldı! Emekliye ek zam verilecek mi? Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı!

Geri Dön