05 / 05 / 2024

6. afrika şehirleri zirvesi

6. afrika şehirleri zirvesi

Senegal’in Başkenti Dakar’da yapılan UCLG Yönetim Kurulu Toplantısı 6. Afrika Şehirleri Zirvesi'ne katılan Başkan Topbaş, yönetim kurulu toplantısına da başkanlık yaptı...

Türkiye ihracatını en çok Orta Amerika ve Afrika'ya artırdı!

Türkiye'nin geçen yıl Orta Amerika ve Karayipler'e ihracatı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,3 artışla 1,6 milyar dolara, Afrika'ya ihracatı da yüzde 9,9 yükselişle 15,9 milyar dolara çıktı.

Hedefimiz 6 milyon vatandaşımızı daha güvenli yapılara taşımak!

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Fuar ve Zirvesi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, "Hedefimiz 2023 yılında 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşarak 6 milyona yakın vatandaşımızı daha güvenli ve güzel yapılara taşımaktır" dedi.

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirvesi yarın başlıyor!

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirve ve Sergisi 6-7 Eylül 2017 İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirvesi 6-7 Eylül'de!

TOKİ ana sponsorluğunda 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenecek olan Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirve ve Sergisi Türkiye’nin yapı, şehir ve gelecek vizyonuna ışık tutacak.

Gönüllüler Sudan'da okul onarıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Genç Derneği'nin organize ettiği, bu yıl "Sonsuzluk Seferleri Başlıyor" adı verilen proje, 6 Afrika ülkesinde devam ediyor. Proje kapsamında gönüllüler okulun onarımına girişti.

Fas, 2014'te Afrika'da en çok turistin geldiği ülke oldu!

Afrika Kalkınma Bankasınca yayınlanan 2015 Afrika Turizm Raporu'na göre, bu kıtadaki ülkeleri 2014'te 65 milyon 300 bin turist ziyaret etti ve 43,6 milyon dolar gelir gelde edildi.

İnşaatta yeni hedef Afrika!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye'de gayrimenkul pastası artık bize yetmeyecek. Afrika'ya, Amerika'ya, dışarı açılmak lazım"

Kapadokya'yı yılın ilk 6 ayında 1 milyon kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları ve yer altı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, yılın ilk 6 ayında 1 milyon 261 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Brad Pitt ve Angelina Jolie Güney Afrika'da ev kiraladı!

Güney Afrika 'da yayımlanan " Beeld " gazetesinin haberine göre; 6 çocuklu Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti, Johannesburg'da 7 bin 600 dolara ev kiraladı.

Kadir Topbaş UCLG 6. Afrika Şehirleri Zirvesi'ne başkanlık yaptı!

Senegal’in Başkenti Dakar’da yapılan UCLG Yönetim Kurulu Toplantısı 6. Afrika Şehirleri Zirvesi'ne katılan Başkan Topbaş, yönetim kurulu toplantısına da başkanlık yaptı...

Afrika'yı Türk, yapı kimyasalları renklendirecek!

2010 yılını inşaat sektörü ile birlikte iyi bir büyüme performansıyla kapatan yapı kimyasalları sektörü ihracatta da önemli bir pazar payı yakaladı. Avrupa'da boya üreten ülkeler arasında 6. sırada yer alan Türkiye, rotasını K. Afrika ve Türk Cumhuriyetle

MOSDER ile Güney Afrika'ya mobilya ihracatı yüzde 80 arttı!

Mobilya sektöründe ihracat atağı sürüyor. DTM, İİB ve MOSDER öncülüğünde düzenlenen Sektörel Ticaret Heyeti sonrasında 2010 yılında Güney Afrika mobilya ihracatı %80 artarak 6 milyon 271 bin dolar oldu...

Aura Deluxe Residence'da 6 bin TL peşinatla!

Aura Deluxe Residence'da 6 bin TL peşinat ve 1.248 TL taksitle rezidans daire sahibi olma fırsatı sunuyor

6. afrika şehirleri zirvesi Haberi

6. afrika şehirleri zirvesi


Senegal'de Dakar Belediye Başkanı Khalifa Sall tarafından karşılanan Başkan Kadir Topbaş, yoğun programı arasında Fas Krallığı İçişleri Bakanı Mohand Laenser, Stutgart belediye Başkanı Wolfgang Schuster, Fogar Başkanı Paul Carrasco Caıpio ve çok sayıda yerel yöneticiyle temaslarda bulundu.


UCLG Yönetim Kurulu Toplantısına da başkanlık yapan Kadir Topbaş, toplantının açılış konuşmasında, UCLG çatısı altında yer alan ortaklarla birlikte, BM'nin Binyıl Kalkınma Hedefleri’nin yaklaşık yüzde 75’inin ‘Temel Hizmetler’e erişimle doğrudan ilişkili olduğunu düşündüklerini vurgulayarak, “2005 yılında binlerce UCLG üyesi tarafından desteklenmiş olan “Binyıl Kentler Kampanyası”nı yaptık. Orada, Binyıl hedeflerine ulaşılması noktasında bizim sorumluluk ve taahhütlerimizi açıkça beyan ettik. Bütün bunlar, tamamen temel hizmetlere erişim konularını kapsıyordu; Anne ölümleri, gecekondu ıslahı, eğitim, eşitlik, sağlık, su ve sanitasyon yani hijyen koşullarının sağlanması, atık yönetimi, toplu...