23 / 07 / 2024

6 milyar dolarlık yatırım

6 milyar dolarlık yatırım

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırımcılar için güvenli bir liman olduğunu vurgulayarak ilk yarıda 6 milyar 763 milyon dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım yapıldığını belirtti...

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

8 ayda 9,6 milyar dolarlık ihracat

Elektrik ve elektronik sektörü, 2022 yılının ocak ve ağustos döneminde yüzde 6 artışla 9 milyar 620 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş oldu. Sektörde geçen ay en fazla dış satım yapılan ülke ise 129 milyon dolar ile Birleşik Krallık oldu. Birleşik Krallık'ı ise 110 milyon dolarla Almanya ve 68

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

Bitfinex'in hacklenmesiyle çalınan 3,6 milyar dolarlık kripto paralar ele geçirildi!

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsası Bitfinex'in 2016 yılında hacklenmesi esnasında çalınmış olan yaklaşık 3,6 milyar dolar değerine sahip kripto paranın ele geçirildiğini belirtti.

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

Çin’in önde gelen iki emlak şirketi yabancı kreditörlere 1,6 milyar dolarlık tahvil ödemelerini yapamadı. Evergrande’nin ilk defa 1,2 milyar doların üzerinde tahvil ödemesini yapamadığı açıklandı.

Türkerler Holding'ten ekonomiye 6 milyar dolarlık katkı!

Gayrimenkul, enerji ve sağlık alanında hayata geçirdiği yatırımlarıyla Ege’nin öne çıkan şirketlerinden biri olan Türkerler Holding'in Türkiye ekonomisine kazandırdığı yatırımların değeri 6 milyar doları aşıyor.

20 milyar dolarlık konut ihracatı hedefleniyor!

Türkiye 2018 yılında yabancıya satılan yaklaşık 40 bin konut sayesinde 6 milyar dolarlık konut ihracatı gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri yeni hedefi 20 milyar dolar olarak belirledi. Üstelik bu rakama kısa sürede ulaşılacak. 

6 günde 1,2 milyar dolarlık mobilya ihracatı!

"15. CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı" kapılarını yeni rekorlarla kapatırken, fuar süresince 1,2 milyar dolarlık ihracat sözleşmesi gerçekleştirildi. 

Özaltın Holding’in devam eden 6 milyar dolarlık projesi var!

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Öznur Özaltın, "Özaltın Holding’in halihazırda devam eden projelerinin yatırım tutarı ortaklıkla devam edilenlerin Özaltın’a düşen kısmı dahil 6 milyar dolar seviyesinde. Bunların 2020 yılma kadar tamamlanmasını bekliyoruz." dedi...

Yabancıya bu yıl 6 milyar dolarlık konut satıldı!

Halk GYO Genel Müdürü ve GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Yetgin, "Sektör olarak 2019 yılında yabancıya satışa ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu yıl itibarıyla 6 milyar dolarlık yabancıya satış yaptık. 2019 için hedef 10 milyar dolar" dedi...

Türk müteahhitler yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitler bugüne kadar yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlenirken, sadece 2017 yılında alınan işlerin tutarı 14,7 milyar dolara ulaştı.

6 milyar dolarlık yatırım Haberi

6 milyar dolarlık yatırım

Uluslararası doğrudan yatırım girişi 2014 ilk yarısında yüzde 28 artarak, 6.7 milyarı dolar sınırını aştı. Yatırım girişlerinin yüzde 68.1'i Avrupa Birliği ülkelerine ait...


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürdüğünü belirterek, ilk yarıda gerçekleşen 6 milyar 763 milyon dolar tutarındaki uluslararası doğrudan yatırım miktarının bunun en güzel kanıtı olduğunu ifade etti.   


YATIRIMIN YÜZDE 68’İ AB ÜLKELERİNDEN 


2014 yılının ilk yarısında gerçekleşen uluslararası sermaye girişlerinin yüzde 68,1'i Avrupa Birliği (AB) (3,6 milyar dolar), yüzde 14,1'i (741 milyon dolar) Asya ülkeleri kaynaklı oldu. AB ülkeleri arasında ilk üç sırayı 1,7 milyar dolarla Hollanda, 793 milyon dolarla İngiltere ve 432 milyon dolarla İtalya aldı. Asya ülkeleri arasında ise Azerbaycan 171 milyon dolar ile ilk sırada. Japonya 153...