16 / 05 / 2024

600 milyonluk imar vurgunu

600 milyonluk imar vurgunu

Beytepe'deki Sukent Konut Yapı Kooperatifi'ne ait imar adasında yapılan değişiklik ile 188 olan konut sayısı 770'e çıkarıldı. Bu değişiklikle 600 milyonluk vurgun yapıldı.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Gaziosmanpaşa'daki 65 bin 600 metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Yeni Mahalle (9A) Riskli Alanının yaklaşık 6,56 hektarlık (65 bin 600 metrekare) kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına askı itirazları kapsamında yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bilecik Belediyesi'nde milyonluk imar vurgunu iddiası! Yakınlarının üzerine arsa aldılar!

Bilecik Belediyesi'nde yaşanan rüşvet iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Pelitözü Gölü çevresini danışmanı Selçuk Erdağı ile paylaşıldığı iddia edildi.

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Gemlik'te 600 yıllık mahallelere imar izni verilemiyor!

Gemlik'in Büyükkumla, Narlı ve Karacaali mahallelerine 1990'da çıkan Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Evlerinde oluşan hasarları bile onaramayan ev sahipleri, imar izni olmadığı için altyapı çalışmalarının aksadığını ve doğalgaz kullanamadıklarını belirtti...

Eyüpsultan Gümüşsuyu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan Gümüşsuyu Mahallesi, 601 ada, 26 ve 1 parseller, 591 ada, 30 parsel, 600 ada, 1 parselin bir kısmı 19 ada, 1 parselin bir kısmı ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı ve nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Trabzon'a 53 bin 500 metre imar yolu yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a 5 yılda 53 bin 600 metre imar yolu yapıldığını açıkladı.

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

İmar barışına 8 milyon 600 bin kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Bakan Kurum, kentsel dönüşüm projeleri ve imar barışı hakkında önemli açıklandı. 

İş GYO 600 milyonluk borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 600 milyon TL ihraç tavanına kadar borçlanma aracı ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı...

İş GYO 600 milyonluk borçlanma aracı ihraç edecek!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 600 milyon TL ihraç tavanı kapsamında borçlanma aracı ihraç edecek...

İmar barışı doğru ancak eksik bir karar!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıktığından beri 600 kentsel dönüşüm projesine imza atan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, 24 Temmuz Salı günü yıkılan Sütlüce’deki bina vesilesiyle imar affının yeniden revize edilmesine dikkat çekti. 

600 milyonluk imar vurgunu Haberi

600 milyonluk imar vurgunu

Çankaya Beytepe'de Sukent Konut Yapı Kooperatifi'ne ait yaklaşık 8 hektar alan üzerinde yapılan plan değişikliğiyle milyonluk rant elde edildi. Çankaya Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyelerinin oy birliğiyle geçtikten sonra Büyükşehir Meclisi'ne gelen ve burada yaşanan tartışmalar arasında oy çokluğuyla kabul edilen Uygulama İmar Planı Değişikliğiyle Sukent'te söz konusu 7 imar adasında 188 olan konut sayısı 770'e çıkartıldı. Plan değişiklikleriyle ortaya çıkan korkunç ranttan kimin cebine ne kadar para gireceği Başkent'teki yeni tartışma konusu oldu. 



DAİRELER 1 MİLYON DEĞERİNDE 

Murat Karayalçın döneminde ASKİ çalışanları tarafından kurulan Sukent Konut Yapı Kooperatifi'ne ait Çankata Beytepe'de bulunan 7 imar adasında yapılan plan değişikliğiyle trilyonluk rant elde edildi. Çankaya Belediye Meclisi'nde daha önce kabul edilen ve haksız yoğunluk artışı gerekçesiyle mahkeme tarafından iptal edilen imar değişikliği...