03 / 05 / 2024

6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun

6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun

6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun, 4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanun kapsamında yer alan hükümler...

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

TÜRKÇİMENTO Anadolu buluşmaları için geri sayım başladı! Sektörün önemli isimleri tek çatı altında toplanıyor

TÜRKÇİMENTO'nun her yıl düzenlendiği “TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları” etkinliğinin yedincisi için geri sayım başladı.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetleri bir arada sunan Tümosan fiyatları merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir?

Kira sözleşmesine dair hükümler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda (TBK) düzenlemiştir. Kira sözleşmeleri her iki tarafa borç yükleyen ve sürekli edimli bir sözleşmedir. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir? İşte tüm merak edilenler...

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31834 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı TBMM'de!

Taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı Meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından konuyla ilgili soru önergesi verildi.

Aile konutu şerhini kimler koydurabilir? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler 2022!

Aile konutu şerhi 4721 sayılı Türk Medeni Kanun’unun 194.maddesinde düzenlenmiştir. Kanuna göre; aile konutu şerhi, malik olmayan eşleri aile konutu üzerinde söz sahibi yapıyor. Peki, Aile konutu şerhini kimler koydurabilir? İşte tüm merak edilenler...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Döviz üzerinden kiralamalarda şok!

Türkiye'de kira sözleşmeleri hukukumuzun 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre gerçekleşmektedir. Peki bu kurallar kapsamında kira sözleşmelerinde ki sınırlamalar nelerdir? İşte detaylar...

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31711 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira sözleşmeleri fabrika ayarlarına dönüyor!

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nda (“TTK”) tacir olarak sayılan kişiler ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişileri olduğu işyeri kiralarında TBK’nın 323, 325, 331, 340, 342, 343, 344, 346 ve 354 sayılı Maddelerinin yürürlüğü 8 (sekiz) yıl süreyle ertelendi.

6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Haberi

6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun

KANUN


TÜRK BORÇLAR KANUNUNUN YÜRÜRLÜĞÜ VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN


Kanun No. 6101                       

Kabul Tarihi: 12/1/2011



BİRİNCİ BÖLÜM


Genel Hükümler

             A. Geçmişe etkili olmama kuralı


             MADDE 1 – (1) Türk Borçlar Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önceki fiil ve işlemlere, bunların hukuken bağlayıcı olup olmadıklarına ve sonuçlarına, bu fiil ve işlemler hangi kanun yürürlükte iken gerçekleşmişse, kural olarak o kanun hükümleri uygulanır. Ancak, Türk Borçlar Kanununun yürürlüğe girmesinden sonra bu fiil ve işlemlere ilişkin olarak gerçekleşecek temerrüt, sona erme ve tasfiye, Türk Borçlar Kanunu hükümlerine tabidir.


             B. Geçmişe etkili olma


             I. Kamu düzeni ve...